Lidmaatschap Forums Contact Nieuwsselectie:
Hoofdmenu

Wie is Online?
Er zijn op dit moment, 10 gast(en) en 0 lid(leden) die online zijn.

U bent een gast. U kunt gratis een account aanvragen door hier te klikken

Aanbevolen links
 • Big Pharmaís Gaming of Medical Studies: Twisted Statistics and How to Spot Them
 • Audrey Silk bij Metropolis (VPRO)
 • Rokersvriendelijke horeca
 • Sigarenliefhebber
 • Rampant Antismoking Signifies Grave Danger: Materialism Out of Control
 • Anti-Smoking Stats-Scam
 • Joe Jackson: Smoke, Lies and the Nanny State
 • Schadelijkheid meeroken onbewezen
 • De feiten rond meeroken (Dave Hitt)
 • Internationale sigarettenprijzen
 • Bureau Voorlichting Tabak
 • Europese Consumenten-organisatie Tabak
 • Junkscience, All the Junk that''s fit to Debunk (alle onzin van onzin ontdaan)
 • Meervrijheid.nl
 • Uitgerookt (Intermediair)
 • Nazi posters tegen roken
 • De vrijspreker
 • Roken en de Wet
 • Rokers actie posters!
 • The United Pro Choice Smokers Rights Newsletter
 • TobaccoAnalysis Blog (Michael Siegel)
 • Dissecting Antismokers` Brains
 • Welke restaurants moet je beslist niet naar toe?
 • Wie wordt betaald door de farmaceuten?
 • Meer linksNieuws archief

 • De waarschuwingen

  Diversen

  Meldpunt Rokersdiscriminatie:
  020-4167632


  Slachtoffers rookverbod New York
  The Evidence archive What you think you know about tobacco may surprise you

  Zyban Dossier

  Server Hosted By
  Logo transparent

  Zoeken
  Google


  Statistieken NL
  • Nederlandse productie van sigaretten (2004): 115,2 miljard stuks
  • Werkgelegenheid tabaksindustrie: 25.000 personen
  • Waarde binnenlandse tabaksverkoop: 3,87 miljard euro
  • Waarde Nederlandse tabaksexport: 2,87 miljard euro
  • Belastinginkomen (2008): 2,4 miljard euro
  • Aandeel in totale belastinginkomsten rijk: 2 procent

  Donaties
  Acceptatie-indicatie

  of via een
  bankoverboeking

  Boeken


  Meeroken: 'Gevaar meeroken niet bewezen'

  Na een hoorzitting over het rookverbod werd de Deense minister van Volksgezondheid, Haarder, door een journalist gevraagd waarom hij bij zijn argumenten voor invoering van het rookverbod niet het gevaar van meeroken had genoemd. Hij antwoordde:

  "Daar is een goede reden voor. Ik denk dat meeroken niet zo'n belangrijke factor is en ik denk dat de wetenschap het op dit punt met me eens is. Ik geloof niet dat meeroken een gevaar is. Ik denk dat het voor mij, als volksgezondheidsminister, belangrijker is om de reŽle gevaren van zelf roken te benadrukken. Actief roken kan erg gevaarlijk zijn. Dat is wat IK zeg en dat is wat de wetenschap zegt."


  Geplaatst door webmaster op Thursday 21 October 2010 @ 23:41:48 GMT+1 (2010 maal gelezen)

  Meeroken: Professor Philippe Even over meeroken

  Op 31 mei, Wereld Niet-rokendag, besteedde de Franse krant Le Parisien (qua nationaal belang vergelijkbaar met de Telegraaf) diverse artikelen aan het onderwerp meeroken. Een van de belangrijkste interviews in de reportages was die met Professor Philippe Even, longarts, die net op die dag met pensioen ging. Het werd een controversieel interview met een expert die in Frankrijk met name bekend werd door zijn strijd tegen roken.

  Maar dat meeroken schadelijk is, gaat er bij hem niet in. Pas nu hij met pensioen is durft hij uit de school te klappen: het wetenschappelijk bewijs ervoor ontbreekt.

  Hoeveel actieve wetenschappers zijn het met hem eens maar durven het niet te uiten, bang om hun baan of onderzoekssubsidies te verliezen en vervolgens uit de medisch-wetenschappelijke gemeenschap te worden verstoten?

  Yuri Koerts, al jaren een groot supporter van Forces en al enige tijd wonende in Parijs, vertaalde voor ons alle artikelen die in de krant over het onderwerp zijn verschenen die dag, ook de artikelen die niet op de Parisien website werden gepubliceerd.


  Geplaatst door webmaster op Monday 07 June 2010 @ 02:37:41 GMT+1 (3728 maal gelezen)

  Meeroken: ''Gevaren van meeroken overschat''

  Dat zegt niemand minder dan Sir Richard Peto desgevraagd in de Basler Zeitung. Het gevaar van meeroken is niet te meten omdat het zo klein is, zegt hij. Ook ziet hij, volgens het artikel, zťlf niet de noodzaak om op basis van het meeroken-argument rookverboden in de horeca in te stellen. Dwang en verboden als middel om het roken terug te dringen vindt hij sowieso niet de geschikte benadering van het probleem. "Help rokers liever met stoppen".

  De heer Peto verdiende zijn 'Sir' door zijn decennialange onderzoekswerk naar de gevaren van roken. Al eerder liet hij voor een hoorcommissie van het Engelse Hogerhuis, naar aanleiding van het invoeren van het rookverbod aldaar, eenzelfde soort geluiden horen.


  Geplaatst door Webmaster op Friday 06 March 2009 @ 22:49:37 GMT+1 (2466 maal gelezen)

  Meeroken: De stankbel van de anti-rook kerk
  Opinie

  Ik rook niet. Vroeger wel, maar op een gegeven moment vond ik het niet leuk meer en ben ik er mee gestopt. Mijn vrouw rookt wel. Ze heeft nog meer eigenaardigheden, maar daar gaat dit stukje niet over. Waar het over gaat is dat ze, met de andere rokers, voor de maatschappij een paria is geworden. Verschoven naar speciale afgeschutte gedeelten in restaurants of naar balkons en eventueel de straat. En daar staan ze dan met z'n allen, het dampend uitschot van een hysterisch geworden maatschappij.

  Zo'n twintig jaar geleden was ik in Amerika. In het hotel mocht je niet roken, maar in de lounge was een open haard. Die walmde en rook naar verbrand hout en dat was gezellig, maar roken mocht niet. Buiten waren de straten gevuld met een onafzienbare file van dampende en stinkende auto's. Dat was Amerika in de jaren tachtig en iedereen hier was het er over eens dat Amerikanen gek waren. Dat vind iedereen hier nog steeds, maar ondertussen is de hysterie de oceaan overgestoken en heeft Europa geÔnfecteerd.


  Geplaatst door Webmaster op Wednesday 10 September 2008 @ 19:13:06 GMT+1 (2395 maal gelezen)

  Meeroken: Eurocommissaris kan geen namen van meerokendoden noemen
  Europese Unie

  De Engelse EuroparlementariŽr Godfrey Bloom stelde de Eurocommissaris voor Volksgezondheid, Vassiliou, een simpele vraag:

  "Noem me eens drie of vier mensen die de afgelopen 2 jaar aantoonbaar zijn overleden aan meeroken?"

  De Eurocommissaris antwoordde met een vaag verhaal over epidemiologie, maar kon geen namen noemen.


  Geplaatst door Webmaster op Monday 21 July 2008 @ 19:58:16 GMT+1 (1888 maal gelezen)

  Meeroken: Anti-rokengroepen bekennen misleiding
  Verenigde Staten

  Na een aantal artikelen in de Amerikaanse pers hebben enkele anti-rokengroepen daar bekend dat ze de gevaren van meeroken bewust hebben overdreven. En ze hebben er geen spijt van, nee, ze verdedigen deze opstelling zelfs met de argumentatie dat iedereen toch moet begrijpen dat hun claims over de acute gevolgen van meeroken onzin zijn.

  Een van de belangrijkste anti-rokencoryfeeŽn, Stanton Glantz, verwoordt dat als volgt: "The messages have to be simplified so people can understand them". ASH, de belangrijkste anti-rokenorganisatie: "Dat de directe gevolgen van meeroken snel overgaan is toch vanzelfsprekend".

  Dr. Michael Siegel kan, op zijn weblog, zijn oren niet geloven: "Voor de eerste keer in de geschiedenis geven anti-rokenorganisaties expliciet toe dat ze het publiek bewust misleid hebben en ze betonen niet eens spijt!"


  Geplaatst door Webmaster op Saturday 10 November 2007 @ 17:31:08 GMT+1 (4335 maal gelezen)

  Meeroken: 'Dood door meeroken'
  Europese Unie

  De vrouw van een aan longkanker overleden official van de Europese Commissie heeft de oude bazen voor het gerecht gedaagd. De niet-rokende official zou overleden zijn aan de gevolgen van meeroken op het werk en daarom recht hebben op een uitkering ter grootte van acht keer zijn jaarsalaris.

  Een typische opmerking in dit artikel geeft te denken: "Her case highlights the fact that the same committee could find no other cause for his lung cancer."

  Hm, we zouden hun willen verwijzen naar een artikel  dat deze week in BelgiŽ verscheen over de oorzaken van longkanker bij niet-rokers: "Van de niet-rokende Vlamingen sterft uiteindelijk 2,5 tot 12,5 procent aan kanker als gevolg van de milieuvervuiling".


  Geplaatst door Webmaster op Monday 05 November 2007 @ 21:36:14 GMT+1 (1429 maal gelezen)

  Meeroken: McDonalds maaltijd net zo 'gevaarlijk' als 30 minuten meeroken
  Wetenschap

  Kritische anti-roken onderzoeker Dr. Michael Siegel zet op zijn weblog de anti-rokenorganisaties weer eens een keer voor schut door hun te confronteren met een nieuw onderzoek naar de 'gevaren' van eten bij McDonalds.

  De anti-rokenorganisaties (daarin gevolgd door naieve figuren als minister Ab Klink en zijn ambtenaren) claimen al tijden dat 30 minuten meeroken grote gevolgen voor de gezondheid heeft:

  • Verharding van de slagaders
  • Artherosclerose
  • Hart- en vaatziekten
  • Hartaanvallen
  • Acuut doodvallen

  Siegel, die deze claims al lange tijd bestrijdt ("het zijn normale, kortstondige en onschuldige reacties van het lichaam"), verwijst in zijn laatste weblog naar een nieuw onderzoek dat is gedaan naar eten bij McDonalds. Daarin werden zelfs de 'gezonde' maaltijden meegenomen, die geen uitzondering op de conclusie vormden: er is na het eten van zo'n maaltijd eenzelfde effect aan de bloedbanen te meten als dat gebruikt wordt om deze meerokenclaims te rechtvaardigen.


  Geplaatst door webmaster op Tuesday 21 August 2007 @ 10:35:00 GMT+1 (1513 maal gelezen)

  Willekeurige koppen

  Forces Nieuws
  [ Forces Nieuws ]


  Peilingen
  Nu het rookverbod een feit is,

  ga ik niet meer naar de kroeg
  ga ik wel op het terras roken
  paf ik gewoon door in mijn stamcafť
  ben ik gestopt met roken
  ben ik maar geŽmigreerd
  drink ik in BelgiŽ/Duitsland  Uitslagen
  Peilingen

  Stemmen: 677
  Opmerkingen: 4

  Login
  Loginnaam

  Wachtwoord

  Nog geen lid? U kunt een account aanvragen. Als geregistreerde gebruiker krijgt u voordelen zoals de Thema-manager, opmerkingsconfiguratie en kunt u opmerkingen plaatsen onder uw eigen naam.

  Oude Artikelen
  Wednesday 09 May
  Friday 20 April
  Tuesday 30 January
  Sunday 07 January
  Monday 18 December
  Friday 08 December
  Tuesday 14 November
  Sunday 15 October
  Thursday 28 September
  Wednesday 20 September

  Oudere artikelen

  Facebook

  Vrienden
  Vrijspreker.nl

  Poster
  Download poster

  TICAP
  TICAP lid

  NUjij
  Er is een probleem met de koppen van deze site

  Contact Uw banner op onze site? Forces banner op uw site?

  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Pagina Rendering: 0.04 Seconden