Lidmaatschap Forums Contact Nieuwsselectie:
Hoofdmenu

Wie is Online?
Er zijn op dit moment, 8 gast(en) en 0 lid(leden) die online zijn.

U bent een gast. U kunt gratis een account aanvragen door hier te klikken

Aanbevolen links
 • Big Pharmaís Gaming of Medical Studies: Twisted Statistics and How to Spot Them
 • Audrey Silk bij Metropolis (VPRO)
 • Rokersvriendelijke horeca
 • Sigarenliefhebber
 • Rampant Antismoking Signifies Grave Danger: Materialism Out of Control
 • Anti-Smoking Stats-Scam
 • Joe Jackson: Smoke, Lies and the Nanny State
 • Schadelijkheid meeroken onbewezen
 • De feiten rond meeroken (Dave Hitt)
 • Internationale sigarettenprijzen
 • Bureau Voorlichting Tabak
 • Europese Consumenten-organisatie Tabak
 • Junkscience, All the Junk that''s fit to Debunk (alle onzin van onzin ontdaan)
 • Meervrijheid.nl
 • Uitgerookt (Intermediair)
 • Nazi posters tegen roken
 • De vrijspreker
 • Roken en de Wet
 • Rokers actie posters!
 • The United Pro Choice Smokers Rights Newsletter
 • TobaccoAnalysis Blog (Michael Siegel)
 • Dissecting Antismokers` Brains
 • Welke restaurants moet je beslist niet naar toe?
 • Wie wordt betaald door de farmaceuten?
 • Meer linksNieuws archief

 • De waarschuwingen

  Diversen

  Meldpunt Rokersdiscriminatie:
  020-4167632


  Slachtoffers rookverbod New York
  The Evidence archive What you think you know about tobacco may surprise you

  Zyban Dossier

  Server Hosted By
  Logo transparent

  Zoeken
  Google


  Statistieken NL
  • Nederlandse productie van sigaretten (2004): 115,2 miljard stuks
  • Werkgelegenheid tabaksindustrie: 25.000 personen
  • Waarde binnenlandse tabaksverkoop: 3,87 miljard euro
  • Waarde Nederlandse tabaksexport: 2,87 miljard euro
  • Belastinginkomen (2008): 2,4 miljard euro
  • Aandeel in totale belastinginkomsten rijk: 2 procent

  Donaties
  Acceptatie-indicatie

  of via een
  bankoverboeking

  Boeken


  Media: 'De Laatste Roker' verfilmd
  Achtergrondinfo

  Het korte verhaal 'De laatste roker' van wijlen W.F. Hermans gaat verfilmd worden. Het verhaal gaat over een oude man in Nederland anno 2021, een tijd waarin roken volledig verboden is. Als hij een echte Gauloise-sigaret van iemand krijgt en die op straat aansteekt, wordt hij direct gearresteerd door de politie. Geen prettig toekomstbeeld dus, maar wel eentje dat met de jaren steeds meer is gaan kloppen. Hermans schreef het verhaal in 1990, een tijd waarin roken nog vrijwel overal kon en mocht, en had dus al vroeg door welke kant het op zou gaan.


  Geplaatst door Rimshot op Friday 24 October 2008 @ 09:30:00 GMT+1 (2673 maal gelezen)

  Media: 'Roken wordt psychische afwijking'
  Nederland

  Een lezenswaardig artikel in de Volkskrant laat een aantal deskundigen aan het woord die wat verder af staan van de anti-rokenlobby dan de gemiddelde politicus of journalist. Hoe vaak lees je in de pers dat het gevaar van roken en meeroken toch wel wat overdreven is en dat rokers en niet-rokers over het algemeen de gevaren van roken, door alle propaganda, sterk overdrijven? En wie durft de anti-rookhetze van de nazis nog te noemen?

  Een socioloog, een econoom, een psychiater, een epidemioloog en anderen geven in dit artikel hun eigen visie op roken. Een evenwichtig artikel dat de moeite loont om te lezen..


  Geplaatst door Webmaster op Monday 23 June 2008 @ 03:10:24 GMT+1 (724 maal gelezen)

  Media: TV debat over Frans rookverbod
  Frankrijk

  Nu per 1 januari het totale rookverbod in Frankrijk is ingegaan laaien de discussies erover weer sterk op. Opvallende deelnemer aan de discussies is een jonge vrouw uit een nieuwe Franse politieke partij, de Alternative Libťrale.

  Hun opstelling tegen het rookverbod is bijzonder: zij benadrukken de persoonlijke vrijheid en het feit dat de overheid niet het recht heeft om zich daarin te mengen. Ze kijken met angst uit naar wat er nog meer gaat komen nu overheden, door de globalisering, steeds minder zeggenschap krijgen over het economische welzijn van de bevolking en dus steeds meer gezondheids- en milieuargumenten gaan gebruiken om controle over de burger uit te blijven oefenen.

  Op de site van deze partij is een interessante discussie te bekijken tussen de keiharde anti-rokenkern en tegenstanders van rookverboden, waaronder de jongedame. De nieuwe argumentatie van deze partij haalt de voorstanders van een rookverbod veel argumenten uit handen: de door de anti-rokers gefabriceerde statistieken snijden in deze argumentatie geen hout meer...


  Geplaatst door Webmaster op Wednesday 09 January 2008 @ 23:03:39 GMT+1 (2067 maal gelezen)

  Media: Media slaan langzaam om
  Wetenschap

  Het werd onderhand tijd: de propaganda uit de anti-rokenlobby wordt in de pers steeds kritischer bekeken. Alleen al in de laatste week verschenen er een vijftal artikelen die kritisch ingaan op de (on)wetenschappelijke uitspraken die door die groepen worden gedaan over de acute effecten van meeroken voor niet-rokers.

  Aanjager van die persberichten is de weblog van Dr. Michael Siegel, waarin al enige tijd analyses worden gedaan op de 'onderzoeken' van de anti-rokenlobby. De onderbouwde kritiek van Dr. Siegel richt zich vooral tegen de beweringen (met bijbehorende 'junk-science') over de directe effecten van rookverboden op het aantal opnames voor hartaanvallen in ziekenhuizen. Beweringen, die in Nederland onder andere ook door de Hartstichting in de media worden verbreid.

  Bij niet minder dan de BBC (altijd een trouw volger van de berichten van de anti-rooklobby) verscheen vandaag een kritisch artikel over de bewering dat in Schotland sinds de invoering van het rookverbod het aantal hartaanvallen met 17% was gedaald. Het artikel laat aan de hand van pas verschenen objectieve cijfers van de Engelse gezondheids-autoriteiten zien dat deze bewering niet terecht is omdat er al jaren, ook buiten Schotland, een trend is van een verlaging van 4-7% per jaar. De 17% is niet uit deze cijfers te herleiden en lijkt dus 'gefabriceerd'. 

  Michael Siegel heeft nu de anti-rokenorganisaties opgeroepen de beweringen te bewijzen of publiekelijk te herroepen en spijt te betuigen.

  En de anti-rokers reageren zoals ze dat altijd doen: ze vallen de boodschapper aan en niet de boodschap. Ondertussen worden schielijk de teksten op webpagina's afgezwakt. Gelukkig is er nog de wayback-machine die internetpagina's archiveert.

  De anti-rokers zijn in ieder geval in de VS in het defensief gedwongen. Nu Nederland nog...


  Geplaatst door Webmaster op Wednesday 14 November 2007 @ 23:31:21 GMT+1 (2755 maal gelezen)

  Media: Anti-rookverbod - actie nieuws
  Nederland

  In de Telegraaf verscheen gisteren een artikel over de anti-rookverbod band AC/Dixie, die samen met ons de strijd heeft aangebonden tegen het rookverbod in de horeca. Eerder al voerden ze samen met ons actie in de grachten van Amsterdam.

  Ook tijdens het aanbieden van de handtekeningen aan de verschillende ministers, wat nu definitief gepland staat voor 12 oktober, zal deze band ons weer assisteren.

  Vandaag werd in de Commissie VWS ook ons verzoek behandeld om daar de handtekeningen te kunnen uitdelen. Morgen weten we wanneer we dat kunnen doen.

  Verder is er op 10 oktober een speciale bijeenkomst van de Commissie VWS gepland over het rookverbod. Dit is een publieke vergadering waarbij iedereen welkom is. De vergadering begint op 13:00 in de Groen van Prinstererzaal. Er is maar liefst drie uur voor uitgetrokken, een teken dat het er wel eens hard aan kan toegaan.

  Als het weer het toestaat, varen we komend weekend naar Rotterdam, waarbij we onderweg Dordrecht zullen aandoen. Hou deze site in de gaten voor nieuws rond deze laatste Kruisvaart.


  Geplaatst door Webmaster op Thursday 27 September 2007 @ 01:30:54 GMT+1 (742 maal gelezen)

  Media: Kruisvaart op EenVandaag Zomerlog
  Nederland

  Al sinds twee dagen staat er een verslag van onze Kruisvaart op de EenVandaag Zomerlog, kwamen we net achter. De weblog gaat vergezeld van een korte video met beelden van de Zuidelijke Kruisvaart. De bijdrage wordt goed bezocht en er zijn reacties mogelijk.

  Op het EťnVandaag Zomerlog houden bekende en onbekende Nederlanders een weblog of dagboek bij. Personen in het nieuws, bekende Nederlanders met een uniek verhaal of bijzondere gebeurtenissen beschreven door de betrokkenen zelf.


  Geplaatst door webmaster op Friday 07 September 2007 @ 00:08:16 GMT+1 (512 maal gelezen)

  Media: 'Risico meeroken is klein'
  Nederland

  In de Elsevier van deze week staan twee artikelen opgenomen naar aanleiding van de oproep van de nieuwe minister Ab Klink deze week. Klink stelde deze week dat het hoog tijd werd dat er in Nederland een rookverbod in de horeca wordt afgekondigd omdat de werkers daarin inmiddels gasmakers zouden moeten dragen vanwege de rook.

  In een eerste artikel, met de kop Risico meeroken is klein, wordt Klink er nog eens fijntjes aan herinnerd dat het bewijs achter de schadelijkheid van meeroken flinterdun is. Het gezondheidsargument is het minst belangrijke argument voor de invoering van een rookverbod, stelt het artikel.

  In een tweede artikel wordt een historisch overzicht gegeven van de strijd van de Nederlandse overheid tegen roken. Ook wordt getoond hoe wel de overheid vaart bij het jaarlijkse accijnsinkomen van 2,48 miljard euro.


  Geplaatst door Webmaster op Friday 02 March 2007 @ 16:15:40 GMT+1 (643 maal gelezen)

  Media: Laat je niet bang maken!
  Nederland

  We worden van alle kanten angst aangejaagd. Simon Rozendaal somt in een column in Elsevier een aantal angsten op die nergens op gefundeerd zijn: de angst voor meeroken, de verhoogde radioactieve straling in vliegtuigen en het verdwijnen van sneeuw in de Alpen.

  Uit diverse reacties op het artikel blijkt dat Siegel gelijk heeft als hij zegt dat de enige reactie die anti-rokers hebben op het moment dat het meerokengevaar in twijfel wordt getrokken bestaat uit het persoonlijk aanvallen van degene die de fabel tegenspreekt.


  Geplaatst door webmaster op Friday 01 December 2006 @ 23:11:13 GMT+1 (1024 maal gelezen)

  Willekeurige koppen

  AustraliŽ/Nw Zeeland
  [ AustraliŽ/Nw Zeeland ]


  Peilingen
  Nu het rookverbod een feit is,

  ga ik niet meer naar de kroeg
  ga ik wel op het terras roken
  paf ik gewoon door in mijn stamcafť
  ben ik gestopt met roken
  ben ik maar geŽmigreerd
  drink ik in BelgiŽ/Duitsland  Uitslagen
  Peilingen

  Stemmen: 677
  Opmerkingen: 4

  Login
  Loginnaam

  Wachtwoord

  Nog geen lid? U kunt een account aanvragen. Als geregistreerde gebruiker krijgt u voordelen zoals de Thema-manager, opmerkingsconfiguratie en kunt u opmerkingen plaatsen onder uw eigen naam.

  Oude Artikelen
  Wednesday 08 November
  Tuesday 24 October
  Wednesday 18 October
  Wednesday 04 October
  Tuesday 26 September
  Saturday 16 September
  Saturday 26 August
  Tuesday 22 August
  Sunday 20 August
  Wednesday 02 August

  Oudere artikelen

  Facebook

  Vrienden
  Vrijspreker.nl

  Poster
  Download poster

  TICAP
  TICAP lid

  NUjij
  Er is een probleem met de koppen van deze site

  Contact Uw banner op onze site? Forces banner op uw site?

  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Pagina Rendering: 0.05 Seconden