Lidmaatschap Forums Contact Nieuwsselectie:
Hoofdmenu

Wie is Online?
Er zijn op dit moment, 5 gast(en) en 0 lid(leden) die online zijn.

U bent een gast. U kunt gratis een account aanvragen door hier te klikken

Aanbevolen links
 • Big Pharmaís Gaming of Medical Studies: Twisted Statistics and How to Spot Them
 • Audrey Silk bij Metropolis (VPRO)
 • Rokersvriendelijke horeca
 • Sigarenliefhebber
 • Rampant Antismoking Signifies Grave Danger: Materialism Out of Control
 • Anti-Smoking Stats-Scam
 • Joe Jackson: Smoke, Lies and the Nanny State
 • Schadelijkheid meeroken onbewezen
 • De feiten rond meeroken (Dave Hitt)
 • Internationale sigarettenprijzen
 • Bureau Voorlichting Tabak
 • Europese Consumenten-organisatie Tabak
 • Junkscience, All the Junk that''s fit to Debunk (alle onzin van onzin ontdaan)
 • Meervrijheid.nl
 • Uitgerookt (Intermediair)
 • Nazi posters tegen roken
 • De vrijspreker
 • Roken en de Wet
 • Rokers actie posters!
 • The United Pro Choice Smokers Rights Newsletter
 • TobaccoAnalysis Blog (Michael Siegel)
 • Dissecting Antismokers` Brains
 • Welke restaurants moet je beslist niet naar toe?
 • Wie wordt betaald door de farmaceuten?
 • Meer linksNieuws archief

 • De waarschuwingen

  Diversen

  Meldpunt Rokersdiscriminatie:
  020-4167632


  Slachtoffers rookverbod New York
  The Evidence archive What you think you know about tobacco may surprise you

  Zyban Dossier

  Server Hosted By
  Logo transparent

  Zoeken
  Google


  Statistieken NL
  • Nederlandse productie van sigaretten (2004): 115,2 miljard stuks
  • Werkgelegenheid tabaksindustrie: 25.000 personen
  • Waarde binnenlandse tabaksverkoop: 3,87 miljard euro
  • Waarde Nederlandse tabaksexport: 2,87 miljard euro
  • Belastinginkomen (2008): 2,4 miljard euro
  • Aandeel in totale belastinginkomsten rijk: 2 procent

  Donaties
  Acceptatie-indicatie

  of via een
  bankoverboeking

  Boeken


  Ziekten: 'Filter lucht in woonhuizen'
  Wetenschap

  Het plaatsen van een binnenluchtfilter in woonhuizen blijkt volgens een nieuw Deens onderzoek grote positieve gevolgen voor de gezondheid te hebben: het 48 uur plaatsen van een luchtzuiveraar in een huis zou al eenzelfde effect of de bloedsomloop hebben als een roker die met roken stopt.

  Het onderzoek werd uitgevoerd in de huizen van niet-rokers die in leeftijd varieerden tussen 60 en 75 jaar. De vervuiling die wordt weggehaald blijkt verassenderwijs niet van buiten te komen maar van binnen het huis. In de afgelopen decennia is zoveel aandacht besteed aan het isoleren van huizen dat geen vervuilende stof nog naar buiten kan, volgens de onderzoekers.

  Ventilatie is dus toch zo slecht niet, hoewel minister Klink en zijn ambtenaren bezweren dat ventilatie de horeca niet van rook kan zuiveren? Plaatsing er van zou dus zelfs meer vervuiling weghalen dan alleen de rook en een veel betere oplossing zijn dan rokers naar buiten verbannen!


  Geplaatst door Webmaster op Monday 25 February 2008 @ 20:51:18 GMT+1 (2059 maal gelezen)

  Ziekten: Alcohol gevaarlijker dan tabak
  Wetenschap

  Een nieuw classificatiesysteem voor verdovende en verslavende middelen moet het huidige systeem vervangen volgens professor David Nutt en zijn collega's van de universiteit van Bristol . Het classificatiesysteem moet, naast de schade die een middel aan de gebruiker aandoet en de verslavendheid van het middel, rekening houden met de gevolgen van de middelen voor de maatschappij.

  Bi een dergelijke classificatie komt alcohol in de top-10 op de vijfde plaats te staan en tabak op de negende. Om de rangorde te bepalen lieten de onderzoekers psychiaters die zijn gespecialiseerd in verslaving en wetenschappelijke of medische experts bij de politie twintig middelen schalen op schadelijkheid.


  Geplaatst door Webmaster op Sunday 25 March 2007 @ 22:58:19 GMT+1 (755 maal gelezen)

  Ziekten: Haar op de tong?!
  Wetenschap

  (De lezer van dit artikel wordt aanbevolen het lezen verder uit te stellen tot geruime tijd na het eten, bij voorkeur onder het genot van een sigaretje.)

  Rokende mannen lopen een behoorlijke kans een zwartbehaarde tong te ontwikkelen. Deze, het roken aanmerkelijk minder populair makende mededeling komt van de Universiteit van Essen. Het fenomeen, in het Latijn van de fraaie naam linqua villosa nigra voorzien, wordt veroorzaakt doordat de papillen op de tong anderhalve centimeter lang worden en bruin tot zwart verkleuren.


  Geplaatst door webmaster op Tuesday 15 August 2006 @ 20:44:47 GMT+1 (453 maal gelezen)

  Ziekten: Lage doses zijn gezond...
  Wetenschap

  Al eerder hadden we het hier op deze site over het begrip Hormese of Hormesis, de toxicologische theorie dat kleine doses gif niet gevaarlijk zijn maar juist goed zijn voor het opbouwen van de weerstand.

  In een uitgebreid artikel gaat free-lance journalist Theo Richel in op de diverse aspecten van Hormese. Hij bekeek onder andere de situatie in Tsjernobyl, waar men 50.000 stralingsdoden voorspelde, maar het er uiteindelijk maar 31 bleken te zijn. Aan de angst die ter plekke de mensen voor straling werd aangepraat bleken echter 1000 doden te wijten: mensen die zelfmoord pleegden omdat ze verwachtten anders een lange en pijnlijke dood te sterven. In Japan, waar men alles weet over straling, worden kledingsstukken verkocht met radioactieve straling erin. Men geeft aan dat door het dragen ervan minder kans op kanker en andere ziektes bestaat.

  En eigenlijk is het logisch: water van 300 graden is levensgevaarlijk, maar water van 20 graden doet goed in de winter. Waarom is men bang voor kleine beetjes gif zoals omgevingsrook bevat of een gewoon glas water?


  Geplaatst door Webmaster op Sunday 23 July 2006 @ 22:02:15 GMT+1 (1267 maal gelezen)

  Ziekten: Longkanker eerder opgespoord
  Wetenschap

  Amerikaanse onderzoekers hebben een revolutionaire nieuwe techniek ontwikkeld om longkanker vroegtijdig op te sporen. De methode kan binnen vijf jaar practisch toepasbaar zijn gemaakt. Gevolg daarvan is dat de ziekte veel sneller kan worden opgespoord als op dit moment het geval is, waardoor de overlevingskans van patiŽnten sterk wordt vergroot.

  Er begon de laatste jaren steeds meer kritiek te ontstaan op het feit dat er zo weinig werd gedaan om longkanker als ziekte te bestrijden. Te veel werd er door onderzoekers en financiers gedacht dat het een pure rokersziekte zou zijn en dat het daarom om een eigen schuld, dikke bult ziekte ging. Inmiddels zijn er echter meer niet-rokers met longkanker dan rokers en dat schijnt uit te maken....


  Geplaatst door Webmaster op Wednesday 15 March 2006 @ 22:59:43 GMT+1 (799 maal gelezen)

  Ziekten: Over 'veilige ondergrenzen'
  Wetenschap

  Anti-rokers blijven voortdurend beweren dat een veilige ondergrens voor omgevingsrook niet bestaat. Daarom, beweren zij, kan ventilatie nooit een oplossing zijn.

  Datzelfde uitgangspunt wordt door veel politici ook gedeeld voor het vůůrkomen van straling. Alle straling is funest volgens hun opvattingen en zal op de lange duur tot de ontwikkeling van kanker lijden.

  Poolse wetenschappers onderzochten de effecten van de ramp van Tsjernobyl en ontdekten dat de gevolgen veel minder ernstig waren dan indertijd in de media en door politici werd voorspeld. Ze ontdekten zelfs dat veel mensen die aan beperkte doses van straling werden blootgesteld MINDER kans op kanker vertoonden. met andere woorden: een klein beetje straling is gezond.

  Het lijkt weer Hormesis aan het werk. Maar de huidige medische en politieke elite wil daar nog steeds niet aan. Waarom? Zouden er teveel belangen mee gemoeid zijn????!!!


  Geplaatst door webmaster op Friday 07 October 2005 @ 23:31:48 GMT+1 (547 maal gelezen)

  Ziekten: Tabak tegen kanker
  Wetenschap

  Na al het gekanker tegen tabak van de laatste decennia is het goed eens een positief bericht te lezen over de plant. Onderzoekers in Philadelphia hebben de tabaksplant, dankzij genetische manipulatie, zover gekregen dat die een stof produceerde die als antistof tegen darmkankercellen kan fungeren. De stof remt de groei van deze cellen af.


  Geplaatst door Webmaster op Sunday 08 May 2005 @ 23:32:32 GMT+1 (585 maal gelezen)

  Ziekten: Luchtvervuiling schaadt foetus
  Wetenschap

  Luchtvervuiling zou de chromosomen van ongeboren baby's beschadigen blijkt uit een nieuw onderzoek onder zwangere vrouwen in New York.

  Hoewel de persverklaring weer, zoals gewoonlijk in epidemiologisch onderzoek, barst van de 'lijkt's, 'misschien's en meer van dit soort relativeringen valt er nog iets anders op: baby's hebben volgens dit bericht 53% meer kans op dit soort beschadigingen (die in de toekomst kanker veroorzaken) maar voor de onderzoeker is dat geen 'reden tot ongerustheid'. Dat blijkt het voor onderzoekers wťl te zijn als er voor meeroken een vermeerdering van 17% wordt gemeten! En het leidt zelfs tot onderdrukking van hele bevolkingsgroepen!

  Over meten met twee maten gesproken!


  Geplaatst door webmaster op Thursday 17 February 2005 @ 09:30:00 GMT+1 (601 maal gelezen)

  Willekeurige koppen

  Zwitserland
  [ Zwitserland ]


  Peilingen
  Nu het rookverbod een feit is,

  ga ik niet meer naar de kroeg
  ga ik wel op het terras roken
  paf ik gewoon door in mijn stamcafť
  ben ik gestopt met roken
  ben ik maar geŽmigreerd
  drink ik in BelgiŽ/Duitsland  Uitslagen
  Peilingen

  Stemmen: 677
  Opmerkingen: 4

  Login
  Loginnaam

  Wachtwoord

  Nog geen lid? U kunt een account aanvragen. Als geregistreerde gebruiker krijgt u voordelen zoals de Thema-manager, opmerkingsconfiguratie en kunt u opmerkingen plaatsen onder uw eigen naam.

  Oude Artikelen
  Sunday 13 February
  Tuesday 30 November
  Thursday 28 October
  Monday 09 August
  Wednesday 28 July
  Tuesday 22 June
  Monday 15 March
  Friday 05 March
  Thursday 08 January
  Tuesday 06 January

  Oudere artikelen

  Facebook

  Vrienden
  The Smokers Club

  Poster
  Download poster

  TICAP
  TICAP lid

  NUjij
  Er is een probleem met de koppen van deze site

  Contact Uw banner op onze site? Forces banner op uw site?

  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Pagina Rendering: 0.05 Seconden