Lidmaatschap Forums Contact Nieuwsselectie:
Hoofdmenu

Wie is Online?
Er zijn op dit moment, 4 gast(en) en 0 lid(leden) die online zijn.

U bent een gast. U kunt gratis een account aanvragen door hier te klikken

Aanbevolen links
 • Big Pharmaís Gaming of Medical Studies: Twisted Statistics and How to Spot Them
 • Audrey Silk bij Metropolis (VPRO)
 • Rokersvriendelijke horeca
 • Sigarenliefhebber
 • Rampant Antismoking Signifies Grave Danger: Materialism Out of Control
 • Anti-Smoking Stats-Scam
 • Joe Jackson: Smoke, Lies and the Nanny State
 • Schadelijkheid meeroken onbewezen
 • De feiten rond meeroken (Dave Hitt)
 • Internationale sigarettenprijzen
 • Bureau Voorlichting Tabak
 • Europese Consumenten-organisatie Tabak
 • Junkscience, All the Junk that''s fit to Debunk (alle onzin van onzin ontdaan)
 • Meervrijheid.nl
 • Uitgerookt (Intermediair)
 • Nazi posters tegen roken
 • De vrijspreker
 • Roken en de Wet
 • Rokers actie posters!
 • The United Pro Choice Smokers Rights Newsletter
 • TobaccoAnalysis Blog (Michael Siegel)
 • Dissecting Antismokers` Brains
 • Welke restaurants moet je beslist niet naar toe?
 • Wie wordt betaald door de farmaceuten?
 • Meer linksNieuws archief

 • De waarschuwingen

  Diversen

  Meldpunt Rokersdiscriminatie:
  020-4167632


  Slachtoffers rookverbod New York
  The Evidence archive What you think you know about tobacco may surprise you

  Zyban Dossier

  Server Hosted By
  Logo transparent

  Zoeken
  Google


  Statistieken NL
  • Nederlandse productie van sigaretten (2004): 115,2 miljard stuks
  • Werkgelegenheid tabaksindustrie: 25.000 personen
  • Waarde binnenlandse tabaksverkoop: 3,87 miljard euro
  • Waarde Nederlandse tabaksexport: 2,87 miljard euro
  • Belastinginkomen (2008): 2,4 miljard euro
  • Aandeel in totale belastinginkomsten rijk: 2 procent

  Donaties
  Acceptatie-indicatie

  of via een
  bankoverboeking

  Boeken


  Horeca: Grootschalig onderzoek: geen verband rookverboden en hartaanvallen

  Al een paar jaar lang worden we vergast op het ene onderzoek na het andere dat meent aan te tonen dat onmiddellijk na het invoeren van een rookverbod het aantal opnames voor hartaanvallen in ziekenhuizen abrupt afneemt. Op deze website hebben we al diverse keren laten zien dat deze, relatief kleine, onderzoeken niets anders zijn dan neponderzoek: door die regio's en periodes uit te zoeken waar zo'n verband aangetoond kan worden werd de indruk gewekt dat het om een trend gaat.

  Maar aan dat geloof, dat rookverboden direct een sterke daling veroorzaken in het aantal opnames voor hartaanvallen, werd deze week plotseling een eind gemaakt door het verschijnen van een grootschalig onderzoek over dit verband dat ditmaal niet werd uitgevoerd op ettelijke honderden of duizenden personen, maar over miljoenen gevallen. Het meest betrouwbare onderzoek dat naar dit verband ooit werd gehouden laat zien dat er geen enkel zo'n effect bestaat.

  Pikant detail: dit rapport weerspreekt de conclusies van een RIVM rapport over de kwaliteit van die eerdere onderzoeken. Hoe kan dat nou?!


  Geplaatst door admin op Sunday 26 December 2010 @ 02:19:20 GMT+1 (4302 maal gelezen)

  Horeca: Rookverbod belangrijkste oorzaak sluiting pubs

  De becijfering van de schade die door rookverboden in de pub-industrie is veroorzaakt, is nooit eenvoudig geweest. Evenals bij de lange termijn trend (na 1960) op het gebied van thuisdrinken, zijn er duidelijk andere factoren die de cijfers beÔnvloeden, waaronder hogere huren en belastingen. Weinig mensen beweren serieus dat het rookverbod niet een negatief effect heeft gehad op de pubomzet van Groot-BrittanniŽ. De vraag is alleen hoeveel?

  In Engeland en Wales werd het beeld vertroebeld door de economische neergang die begon in het eerste jaar van het rookverbod en die leidde tot een recessie in het tweede jaar. Ook is het moeilijk om voor een dergelijke analyse betrouwbare vaste en specifieke gegevens over pub sluitingen te vinden. De British Beer and Pub Association berekende dat er 39 pubs per week de deuren sloten, oplopende tot 52 per week in de afgelopen tijd. Vergeleken met de 2 tot 4 pub sluitingen per week vůůr het verbod, zou men oogkleppen moeten op hebben om te beweren dat het rookverbod niet een belangrijke factor is geweest (hoewel sommigen dat wťl hebben geprobeerd). Maar dit gaat nog steeds over jaarcijfers voor geheel Groot-BrittanniŽ. Het zou mooier zijn als er kwartaalcijfers beschikbaar zouden zijn voor elk van de delen van Groot-BrittanniŽ waar de rookverboden op verschillende momenten werden ingevoerd.


  Geplaatst door webmaster op Monday 20 September 2010 @ 22:47:15 GMT+1 (2637 maal gelezen)

  Horeca: Iers rookverbod is een ramp

  Vijf jaar geleden, in 2004, werd in Ierland als eerste land in Europa een rookverbod in de horeca ingevoerd. Ierland werd in veel Europese landen gebruikt als voorbeeld dat een rookverbod succesvol is in de strijd tegen tabaksgebruik.

  In de afgelopen maand verschenen een aantal rapporten over Ierland die laten zien dat het rookverbod een ramp is geweest voor de pub sector en de voorspelde resultaten (sterke afname van het aantal rokers) alles behalve heeft waargemaakt.

  Uit onverwachte hoek, een Europese anti-roken campagne met de naam "HELP", werd gerapporteerd dat het aantal rokers in Ierland in de laatste 11 jaar nog nooit zo hoog is geweest: het percentage rokers is inmiddels opgelopen tot 33% terwijl, als de trend had doorgezet die er al was vůůr het rookverbod, dat percentage nu 22% zou zijn geweest. En de toename is er vooral in de leeftijdsgroep van 16 jaar tot 30 jaar, uitgerekend de doelgroep die ontmoedigd zou moeten worden door al deze maatregelen.

  De Ierse organisatie Drinks Industry Group of Ireland (DIGI) meldde recent dat maar liefst 1500 pubs, hotels en restaurants het loodje hebben gelegd sinds de invoering van het rookverbod. Dat is een kwart van het totaal aantal horeca-bedrijven van vůůr het rookverbod. Eenderde van de resterende pubs verwacht de komende tijd het hoofd niet meer boven water te kunnen houden.


  Geplaatst door Webmaster op Friday 06 November 2009 @ 04:30:10 GMT+1 (3277 maal gelezen)

  Horeca: Hartaanvallen niet naar beneden door rookverbod

  Nadat enige tijd geleden al werd aangetoond dat het aantal opnames voor hartaanvallen in de Schotse ziekenhuizen na het rookverbod niet naar beneden was gegaan maar weer toenam, blijkt nu eveneens uit de nieuwste officiŽle Engelse cijfers dat ook daar het rookverbod geen vermindering heeft gebracht in het aantal opnames voor hartaanvallen. Enige tijd geleden, in juni 2008, meldde de Engelse anti-rokenlobby dat door het rookverbod het aantal opnames met 40% zou zijn gereduceerd.

  Minister Klink beweert nog steeds dat invoering van een rookverbod dat aantal opnames doet afnemen. Steeds refereert hij dan naar deze buitenlandse onderzoeken. Die onderzoeken zijn echter allemaal door de anti-rokenlobby uitgevoerd en blijken ook nu weer gekleurd en gemanipuleerd te zijn.


  Geplaatst door Webmaster op Friday 27 February 2009 @ 00:09:43 GMT+1 (2484 maal gelezen)

  Horeca: Europa-wijd rookverbod van de baan

  De Europese commissaris Spidla (volksgezondheid) heeft zijn plannen ingetrokken om een rookverbod in de hele EU in te voeren. Zeker tot november dit jaar, einde van zijn ambtstermijn, worden er geen initiatieven genomen. Dat meldt Die Zeit (Duitsland).

  Nog in November werd er een zogenaamd 'com-document' door de commissaris ingediend waarin een totaal rookverbod voor de EU werd voorgesteld. Het Europarlement bespreekt zo'n document en geeft er commentaar op. Normaal duurt zo'n procedure twee jaar. Hij geeft nu aan dat hij in deze tijd niet verder wil gaan dan het consulteren van werkgevers- en werknemersorganisaties.


  Geplaatst door Webmaster op Monday 12 January 2009 @ 01:42:50 GMT+1 (2563 maal gelezen)

  Horeca: Dalende trend hartaanvallen Schotland omgezet naar stijging

  Klink noemt o.a. steeds Schotland als voorbeeld voor de acute positieve gezondheidseffecten van een rookverbod. Het aantal opnames zou na instellen van het rookverbod daar meteen met 17% zijn gedaald, volgens een onderzoek door de anti-rokenlobby.

  Maar zie hier wat de laatste officiŽle cijfers van de Schotse regering deze week laten zien! Na het rookverbod verdween de jarenlang dalende trend en sloeg om naar een stijging! De BBC heeft haar eerdere bericht over dit effect van het Schotse rookverbod nog steeds niet gecorrigeerd na de laatste bevindingen.

  Als wij nu de anti-rokenlobby zouden zijn zouden we dit bericht breed gaan uitmeten in de pers en beweren dat rookverboden het aantal opnames voor hartaanvallen laten STIJGEN!


  Geplaatst door Webmaster op Thursday 04 December 2008 @ 20:10:22 GMT+1 (3776 maal gelezen)

  Horeca: VWA gaat anoniem inspecteren
  NederlandDe Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) stapt over op een andere manier om het onterechte rookverbod in de horeca te handhaven. In de oude situatie maakten de inspecteurs zich direct bij het binnengaan van het etablissement en wist dus iedereen waar hij aan toe was. Vanaf nu (of sinds vorige week, of volgende maand pas - een precieze datum wordt niet gegeven) is iedere niet-stamgast een potentiele agent van de Gezondheidsgestapo. Er gaat vanaf nu alleen nog maar anoniem gecontroleerd worden. Volgens de VWA vanwege bedreigingen, of beter gezegd: scheld- en vloekpartijen. Want het is natuurlijk totaal onbegrijpelijk dat mensen boos worden als je met je grijpgrage klauwtjes hun grootste pleziertje afpakt. Dit alles past bij de recente ontwikkelingen in de kwestie rond het rookverbod: na de verharding komt nu de verstiekeming. Wij verwachten dat het er in de kroeg niet gezelliger op zal worden, maar blijven alle horecaondernemers in het land oproepen zich aan te sluiten bij het georganiseerde verzet tegen deze idiote regelgeving en manier van handelen.
  Geplaatst door Rimshot op Tuesday 07 October 2008 @ 12:20:16 GMT+1 (2271 maal gelezen)

  Horeca: 'Chaos door rookverbod'
  NederlandVoor Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is de maat vol. Volgens de overkoepelende brancheorganisatie leidt het rookverbod tot chaos in de horeca. En dat is de schuld van de overheid, en dan met name van minister Klink. 'Wij zijn van mening dat minister Klink onvoldoende heeft nagedacht over de gevolgen van het rookverbod. Nu moet de overheid zijn werk gaan doen,' laat directeur Lodewijk van der Grinten vandaag weten in een persbericht. Ook zegt hij dat KHN begrip heeft voor horecabazen die de asbakken weer op tafel zetten. Het is volgens hem goed mogelijk dat er heel wat bedrijven over de kop zullen gaan als direct gevolg van het rookverbod. 'Hoewel we de precieze omzetgevolgen nog landelijk gaan onderzoeken, durf ik nu al een noodklok te luiden voor een fors aantal horecabedrijven.' Volgens de NOS heeft KHN maar weer eens herhaald dat ook de roker strafbaar gesteld moet kunnen worden. Ook zouden illegale zuipketen aangepakt moeten worden - want tja, daar wordt natuurlijk stug doorgerookt.
  Geplaatst door Rimshot op Tuesday 23 September 2008 @ 20:14:41 GMT+1 (2151 maal gelezen)

  Willekeurige koppen

  Duitsland
  [ Duitsland ]


  Peilingen
  Nu het rookverbod een feit is,

  ga ik niet meer naar de kroeg
  ga ik wel op het terras roken
  paf ik gewoon door in mijn stamcafť
  ben ik gestopt met roken
  ben ik maar geŽmigreerd
  drink ik in BelgiŽ/Duitsland  Uitslagen
  Peilingen

  Stemmen: 677
  Opmerkingen: 4

  Login
  Loginnaam

  Wachtwoord

  Nog geen lid? U kunt een account aanvragen. Als geregistreerde gebruiker krijgt u voordelen zoals de Thema-manager, opmerkingsconfiguratie en kunt u opmerkingen plaatsen onder uw eigen naam.

  Oude Artikelen
  Monday 22 September
  Wednesday 17 September
  Sunday 03 August
  Thursday 17 July
  Saturday 28 June
  Friday 20 June
  Wednesday 11 June
  Friday 06 June
  Sunday 01 June

  Oudere artikelen

  Facebook

  Vrienden
  Actiefront!

  Poster
  Download poster

  TICAP
  TICAP lid

  NUjij

  Contact Uw banner op onze site? Forces banner op uw site?

  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Pagina Rendering: 0.30 Seconden