Lidmaatschap Forums Contact Nieuwsselectie:
Hoofdmenu

Wie is Online?
Er zijn op dit moment, 8 gast(en) en 0 lid(leden) die online zijn.

U bent een gast. U kunt gratis een account aanvragen door hier te klikken

Aanbevolen links
 • Big Pharmaís Gaming of Medical Studies: Twisted Statistics and How to Spot Them
 • Audrey Silk bij Metropolis (VPRO)
 • Rokersvriendelijke horeca
 • Sigarenliefhebber
 • Rampant Antismoking Signifies Grave Danger: Materialism Out of Control
 • Anti-Smoking Stats-Scam
 • Joe Jackson: Smoke, Lies and the Nanny State
 • Schadelijkheid meeroken onbewezen
 • De feiten rond meeroken (Dave Hitt)
 • Internationale sigarettenprijzen
 • Bureau Voorlichting Tabak
 • Europese Consumenten-organisatie Tabak
 • Junkscience, All the Junk that''s fit to Debunk (alle onzin van onzin ontdaan)
 • Meervrijheid.nl
 • Uitgerookt (Intermediair)
 • Nazi posters tegen roken
 • De vrijspreker
 • Roken en de Wet
 • Rokers actie posters!
 • The United Pro Choice Smokers Rights Newsletter
 • TobaccoAnalysis Blog (Michael Siegel)
 • Dissecting Antismokers` Brains
 • Welke restaurants moet je beslist niet naar toe?
 • Wie wordt betaald door de farmaceuten?
 • Meer linksNieuws archief

 • De waarschuwingen

  Diversen

  Meldpunt Rokersdiscriminatie:
  020-4167632


  Slachtoffers rookverbod New York
  The Evidence archive What you think you know about tobacco may surprise you

  Zyban Dossier

  Server Hosted By
  Logo transparent

  Zoeken
  Google


  Statistieken NL
  • Nederlandse productie van sigaretten (2004): 115,2 miljard stuks
  • Werkgelegenheid tabaksindustrie: 25.000 personen
  • Waarde binnenlandse tabaksverkoop: 3,87 miljard euro
  • Waarde Nederlandse tabaksexport: 2,87 miljard euro
  • Belastinginkomen (2008): 2,4 miljard euro
  • Aandeel in totale belastinginkomsten rijk: 2 procent

  Donaties
  Acceptatie-indicatie

  of via een
  bankoverboeking

  Boeken


  Onderdrukking: Tweede TICAP conferentie breder van opzet

  TICAP's tweede wereldconferentie, met de titel "Are guests welcome? Prohibition and the Hospitality industry", die op 15 maart in Nieuwspoort in Den Haag werd gehouden, ging dit maal niet alleen over de onderdrukking van rokers (zoals de vorige conferentie in Brussel) maar betrok ook de nieuwe ontwikkelingen rond de bestrijding van alcohol, zwaarlijvigheid en andere lifestyle onderwerpen in de discussies.

  Een tiental sprekers uit de VS, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Nederland besproken tijdens de ťťndaagse conferentie diverse kanten van de hedendaagse trend van verbieden van menselijk gedrag die met name vanuit de wereld van de volksgezondheid wordt bepleit. In de zaal waren vertegenwoordigers aanwezig van de tientallen internationale organisaties die samen TICAP (The International Coalition Against Prohibition) vormen evenals leden van een aantal politieke organisaties, wetenschappers en journalisten. In de Q&A sessions, die na elk dagdeel werden gehouden, mengden zij zich uitgebreid in de discussies die naar aanleiding van de presentaties werden gehouden.


  Geplaatst door webmaster op Tuesday 13 April 2010 @ 01:15:33 GMT+1 (2069 maal gelezen)

  Onderdrukking: Kritiek op ondemocratische EU

  Nog geen maand nadat antirokengroepen uit Europa er in geslaagd waren om de TICAP-conferentie tegen rookverboden uit het Europarlement te weren, komt er plotseling onverwachte steun uit diezelfde EU. Niemand minder dan de Tsjechische president Vaclav Klaus, het land dat nu roulerend voorzitter is van de EU, gaf in een toespraak tot het parlement aan dat de EU steeds ondemocratischer wordt. Geluiden die tegengesteld zijn aan de opinie van de EU worden geweerd en dat begint te lijken op het opereren van de oude Sovjet Unie, aldus de president. En de organisatie kost handenvol geld van de belastingbetaler.

  De toespraak leverde veel protest op in het Europarlement: diverse parlementsleden liepen boos weg.

  TICAP overweegt nu om de president als erelid voor te dragen. 


  Geplaatst door Webmaster op Sunday 22 February 2009 @ 02:48:55 GMT+1 (2504 maal gelezen)

  Onderdrukking: Rookverbod op schepen
  Gr. BrittanniŽ

  De Engelse regering is erg fanatiek als het om het bestrijden van roken gaat. Het rookverbod in Groot BrittanniŽ is het meest strenge in Europa en duizenden pubs lieten al het leven.

  Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, wil men nu ook roken totaal verbieden binnen in schepen die binnen 19 km van de Engelse kust varen. De bedoeling is dat deze regel in 2009 ingaat en van toepassing is op alle schepen, onder welke vlag die ook varen.

  Hoewel de Britse regering niet in staat is om de eigen economie te redden zet ze wťl alles in om een minimaal probleem als het roken te tackelen. Maar ja, het is ook altijd makkelijker om uit onmacht om je ECHTE problemen op te lossen de weerloze hond trap na trap te geven. 


  Geplaatst door Webmaster op Tuesday 26 August 2008 @ 18:54:08 GMT+1 (1857 maal gelezen)

  Onderdrukking: Ierse EU-parlementariŽr wil tabaksindustrie monddood maken
  Europese Unie

  Het illegaliseren van tabaksverkoop in de Europese Unie en het monddood maken van de tabaksindustrie. Zomaar twee dingen waar EU-parlementariŽr Avril Doyle uit Ierland zich mee bezighoudt. Want, zo beweert ze, roken veroorzaakt meer doden dan AIDS, moord, drugsgebruik, verkeersongelukken en zelfmoord bij elkaar.

  Dat zijn uiteraard absurde cijfers die ze hoogstwaarschijnlijk door een of ander veel te duur onderzoeksbureau in elkaar heeft laten toveren. Wellicht nog schokkender is het feit dat ze serieus van plan is ervoor te zorgen dat de tabaksindustrie straks niets meer heeft in te brengen. Waar iedere partij in welke situatie dan ook altijd een kans krijgt om zijn of haar zegje te doen, wordt de tabaksindustrie als het aan mevrouw Doyle ligt in de toekomst compleet genegeerd. Wie er dan nog een tabaksbeleid opstelt - zij het een bedrijf, zij het een staat - kan dan niet meer worden beÔnvloed door die enge, gemene vertegenwoordigers van de dood. Tussen neus en lippen door gaat ze ook nog even regelen dat horeca-organisaties er zich ook niet meer mee mogen bemoeien. Dat dit geheel in strijd is met fundamentele Europese regelgeving, lijkt haar niet te deren.


  Geplaatst door Rimshot op Monday 21 July 2008 @ 21:01:35 GMT+1 (1939 maal gelezen)

  Onderdrukking: Helmut Schmidt mogelijk vervolgd wegens roken
  Duitsland

  Voormalig bondskanselier Helmut Schmidt (89) zal mogelijk, samen met zijn vrouw, een justitiŽle vervolging tegemoet zien wegens roken in de horeca.

  Beide bekende Duitsers waren als speciale gasten uitgenodigd tijdens een Nieuwjaarspartijtje. Daar werd een foto genomen van het rokende tweetal terwijl dat op die plaats sinds 1 januari verboden was. Die foto kwam een anti-rokenorganisatie in Wiesbaden onder ogen, die meteen een klacht indiende bij de autoriteiten.


  Geplaatst door Webmaster op Friday 25 January 2008 @ 22:32:33 GMT+1 (2118 maal gelezen)

  Onderdrukking: De 'goede voornemens' van anti-roken
  Verenigde Staten

  Uiteraard hebben ook de anti-rokengroepen zo hun voornemens voor het nieuwe jaar geformuleerd. Zoals altijd kan datgene wat we hier in Nederland en Europa te verwachten hebben het beste afgeleid worden uit de uitspraken in de VS, waar de onderdrukking van rokers al heel wat verder is gevorderd dan aan deze kant van de Grote Plas.

  En die voornemens liegen er niet om: kinderen moeten het breekijzer worden om roken te verbannen in de auto, in parken en op straat, en zelfs thuis. Als er kinderen (waar dan ook) aanwezig zijn: niet roken! Ook Stivoro liet eind vorig jaar al in TV-spotjes weten dat je als ouder maar beter buiten kon gaan staan om de kinderen te beschermen tegen het 'gevaarlijke' meeroken.

  Advies, ok (mits op fatsoenlijke wetenschap gebaseerd, wat in deze anti-rokenwereld niet vaak het geval is), maar dicteren wat mensen thuis wel of niet mogen doen is niet de verantwoordelijkheid van de overheid, stelt een senator in CaliforniŽ: "I've got no problem listening to government's advice on raising my kids Ė I welcome it - but I'll be damned if I'm going to take its orders."


  Geplaatst door Webmaster op Friday 11 January 2008 @ 10:20:00 GMT+1 (1785 maal gelezen)

  Onderdrukking: 'Niet meer roken op straat'
  Canada

  Het fanatisme van anti-rokers in gemeenteraden begint steeds absurder vormen aan te nemen.

  In het plaatsje Bridgewater in de Canadese provincie Nova Scotia is in de eerste stemmingsronde een voorstel aangenomen waarin het voor de hele gemeente verboden wordt om buiten te roken. De enige plaats in de buitenlucht die overblijft om te roken is daardoor de eigen achtertuin.

  Of de twee bruggen die eigendom zijn van de provincie, concludeerden rokers in het plaatsje. Ze hielden direct, uit protest tegen deze wet, een (rook-)demonstratie op deze bruggen.

  Dit heeft niets meer met gezondheid te maken, concludeert Dr. Michael Siegel op zijn weblog. Hier zijn fanaten bezig die de aanblik van rokende mensen niet meer kunnen verdragen....


  Geplaatst door Webmaster op Monday 10 December 2007 @ 12:20:00 GMT+1 (2125 maal gelezen)

  Onderdrukking: Roken op schoolpleinen
  Nederland

  De Protestant-Christelijke Onderwijs Bond wil roken verbieden op schoolpleinen.

  Een leraar uit het oosten des lands beklaagt zich in een open brief hierover en geeft aan waarom deze maatregel onzin is.


  Geplaatst door webmaster op Wednesday 11 July 2007 @ 18:07:34 GMT+1 (501 maal gelezen)

  Willekeurige koppen

  Nieuwe update
  [ Nieuwe update ]


  Peilingen
  Nu het rookverbod een feit is,

  ga ik niet meer naar de kroeg
  ga ik wel op het terras roken
  paf ik gewoon door in mijn stamcafť
  ben ik gestopt met roken
  ben ik maar geŽmigreerd
  drink ik in BelgiŽ/Duitsland  Uitslagen
  Peilingen

  Stemmen: 677
  Opmerkingen: 4

  Login
  Loginnaam

  Wachtwoord

  Nog geen lid? U kunt een account aanvragen. Als geregistreerde gebruiker krijgt u voordelen zoals de Thema-manager, opmerkingsconfiguratie en kunt u opmerkingen plaatsen onder uw eigen naam.

  Oude Artikelen
  Friday 16 March
  Friday 15 December
  Sunday 19 November
  Wednesday 09 August
  Tuesday 25 July
  Sunday 23 July
  Tuesday 11 July
  Friday 16 June
  Tuesday 30 May

  Oudere artikelen

  Facebook

  Vrienden
  SAD Ireland

  Poster
  Download poster

  TICAP
  TICAP lid

  NUjij
  Er is een probleem met de koppen van deze site

  Contact Uw banner op onze site? Forces banner op uw site?

  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Pagina Rendering: 0.06 Seconden