Lidmaatschap Forums Contact Nieuwsselectie:
Hoofdmenu

Wie is Online?
Er zijn op dit moment, 10 gast(en) en 0 lid(leden) die online zijn.

U bent een gast. U kunt gratis een account aanvragen door hier te klikken

Aanbevolen links
 • Big Pharmaís Gaming of Medical Studies: Twisted Statistics and How to Spot Them
 • Audrey Silk bij Metropolis (VPRO)
 • Rokersvriendelijke horeca
 • Sigarenliefhebber
 • Rampant Antismoking Signifies Grave Danger: Materialism Out of Control
 • Anti-Smoking Stats-Scam
 • Joe Jackson: Smoke, Lies and the Nanny State
 • Schadelijkheid meeroken onbewezen
 • De feiten rond meeroken (Dave Hitt)
 • Internationale sigarettenprijzen
 • Bureau Voorlichting Tabak
 • Europese Consumenten-organisatie Tabak
 • Junkscience, All the Junk that''s fit to Debunk (alle onzin van onzin ontdaan)
 • Meervrijheid.nl
 • Uitgerookt (Intermediair)
 • Nazi posters tegen roken
 • De vrijspreker
 • Roken en de Wet
 • Rokers actie posters!
 • The United Pro Choice Smokers Rights Newsletter
 • TobaccoAnalysis Blog (Michael Siegel)
 • Dissecting Antismokers` Brains
 • Welke restaurants moet je beslist niet naar toe?
 • Wie wordt betaald door de farmaceuten?
 • Meer linksNieuws archief

 • De waarschuwingen

  Diversen

  Meldpunt Rokersdiscriminatie:
  020-4167632


  Slachtoffers rookverbod New York
  The Evidence archive What you think you know about tobacco may surprise you

  Zyban Dossier

  Server Hosted By
  Logo transparent

  Zoeken
  Google


  Statistieken NL
  • Nederlandse productie van sigaretten (2004): 115,2 miljard stuks
  • Werkgelegenheid tabaksindustrie: 25.000 personen
  • Waarde binnenlandse tabaksverkoop: 3,87 miljard euro
  • Waarde Nederlandse tabaksexport: 2,87 miljard euro
  • Belastinginkomen (2008): 2,4 miljard euro
  • Aandeel in totale belastinginkomsten rijk: 2 procent

  Donaties
  Acceptatie-indicatie

  of via een
  bankoverboeking

  Boeken


  Rokersverzet: Kruisvaart tegen rookverbod in BelgiŽ

  Morgen is het zover: de succesvolle Kruisvaart tegen het Rookverbod die in 2007 en 2008 in Nederland zo'n honderdduizend hantekeningen tegen het rookverbod opleverde en een belangrijke aandrijver was van het felle verzet tegen het rookverbod in de laatste jaren, vindt morgen zijn herhaling in BelgiŽ.

  Ook deze keer weer gaat hetzelfde actieschip dat toen gebruikt werd de wateren bevaren om in verschillende steden, nu nog alleen in Vlaanderen, cafťs te bewegen in verzet te komen.

  De Kruisvaart wordt georganiseerd in nauwe samenwerking tussen Horecaclaim BelgiŽ en de Federatie van Cafťs in BelgiŽ (FedCaf).

  Maandag 2 juli om 14.00 uur wordt in de haven van Antwerpen de actievlag gehesen waarbij een trompetter de tonen van Deep Purple's Smoke on the Water ten gehore zal brengen.


  Geplaatst door admin op Monday 02 July 2012 @ 01:52:27 GMT+1 (2878 maal gelezen)

  Rokersverzet: Nieuwe website opent frontale aanval op Anti-tabaksindustrie

  Op een niet eerder vertoonde wijze hebben 25 experts op het gebied van de anti-tabaksindustrie en vrije bloggers de handen ineen geslagen om een nieuwe website te creŽren met daarin een compleet overzicht van tegenbewijs tegen de beweringen van de anti-tabakslobby.

  De website is een reactie op een recent door de Universiteit van Bath (GB) opgezette website, tobaccotactics.org, die de aanval opende op de oppositie tegen de hedendaagse anti-tabakslobby. Met deze Wiki-gebaseerde website slaat de oppositie hard terug.


  Geplaatst door admin op Thursday 28 June 2012 @ 00:33:51 GMT+1 (3325 maal gelezen)

  Rokersverzet: Roker op ludieke wijze in het zonnetje gezet

  Vijf studenten van de Academie voor Popcultuur hebben vandaag op verschillende stations in Nederland de rookpalen opgefleurd om de roker een dagje te verwennen.

  Op onder andere Utrecht Centraal en Station Leeuwarden werden de rookpalen omgetoverd tot gezellig terrasje waar de roker in alle rust kon genieten van een peuk en een kop koffie.

  ĎSinds de invoering van het rookverbod mag er op steeds minder plekken worden gerookt, dus laten we de plekken waar het wel mag gezellig makení, aldus de studenten.


  Geplaatst door admin op Thursday 21 June 2012 @ 01:51:38 GMT+1 (1489 maal gelezen)

  Rokersverzet: Horecaclaim Europe een feit

  Vandaag wordt er in zeven talen een persbericht over Europa uitgestrooid waarin de oprichting van Horecaclaim Europe wordt aangekondigd en de plannen van de organisatie worden uitgelegd.

  Het unieke van deze organisatie is dat voor het eerst, via een privaat investeringsfonds, voldoende gelden beschikbaar komen om de anti-tabakslobby effectief te bestrijden. Het investeringsfond wordt momenteel nog gevuld via donaties van een 20-tal vermogende burgers, maar de verwachting is dat dit aantal zich nog aanzienlijk zal uitbreiden.

  Doelstelling van de organisatie is primair om de schade die door rookverboden is en nog steeds wordt veroorzaakt te claimen bij degenen die voor die schade verantwoordelijk zijn: overheden en NGO's die altijd voor rookverboden gepleit hebben.


  Geplaatst door admin op Thursday 29 March 2012 @ 17:58:26 GMT+1 (1794 maal gelezen)

  Rokersverzet: Resultaten EU consultatie over anti-rokenmaatregelen verrassen de EU

  Vorig jaar heeft de EU haar burgers de gelegenheid gegeven om een aantal voorstellen van de EU voor een stricter beleid tegen roken (Tobacco Products Directive) te beoordelen. In die voorstellen ging het onder andere over de legalisatie van 'snus' (rookloze tabak), 'plain packaging': het verwijderen van alle opmaak van de verpakking van tabaksproducten, grafische afbeeldingen op de sigarettendoosjes en het verbieden van tabaksautomaten en tabaksdisplays bij tabakszaken.

  Maar liefst meer dan 80.000 reacties uit heel Europa kwamen binnen bij de EU, voornamelijk van gewone burgers (96%). En hun oordeel was allesbehalve datgene wat de EU regelneven verwachtten.


  Geplaatst door admin op Sunday 07 August 2011 @ 00:39:06 GMT+1 (3463 maal gelezen)

  Rokersverzet: Video-reportage over de anti-rokenlobby

  Vandaag, op Wereld-Niet-Rokendag, dienen we via een eigen videoreportage de anti-rokenlobby van repliek. De reportage, met als titel 'De Anti', werd gemaakt door een student van het Media College in Amsterdam (zijn Hyves pagina) en gaat onder andere dieper in op de wetenschap en de geschiedenis achter de meeroken-fabel. De diverse beweringen van de anti-rokenlobby, zoals die vandaag wereldwijd worden gedebiteerd, worden nader op waarheid getoetst in een aantal interviews.

  In de kritische reportage wordt, naast Forces Nederland en de Amerikaanse auteur Michael J. McFadden, onder andere ook Stivoro geinterviewd.

  Klik 'Lees meer...' voor het afspelen van de reportage.


  Geplaatst door webmaster op Monday 31 May 2010 @ 21:45:39 GMT+1 (2759 maal gelezen)

  Rokersverzet: Engelse cafťbaas en rookverbodrebel de gevangenis in

  Nick Hogan, een Engelse cafťeigenaar die zich via de rechter bleef verzetten tegen het rookverbod daar, is gisteren veroordeeld tot 6 maanden cel. De rechtzaken hadden al tot zijn faillissement geleid maar omdat hij weigerde de meer dan 10.000 pond boetes te betalen is hij uiteindelijk tussen criminelen opgeborgen.

  Nick stond, samen met veel andere vechters tegen het rookverbod, aan de wieg van TICAP in Hoorn. Ook was hij ťťn van de grote motoren achter de TICAP conferentie in Brussel.

  Nick is zich het afgelopen jaar gaan inzetten voor een jonge Engelse politieke partij, UKIP, die als tweede Engelse partij eindigde tijdens de Euro-parlementsverkiezingen afgelopen jaar. De kans is groot dat deze partij in de komende verkiezingen voor het parlement daar (maart of mei) als grootste partij zal eindigen. Dus of Nick de 6 maanden vol zal maken is maar de vraag: UKIP wil van het rookverbod af.

  Laatste nieuws: Door snelle internetcampagne van actievoerders werd het losgeld bij elkaar gebracht en is Nick weer vrij


  Geplaatst door webmaster op Saturday 27 February 2010 @ 21:54:04 GMT+1 (2198 maal gelezen)

  Rokersverzet: In Memoriam: Gian Turci

  Afgelopen dinsdag, 10 maart, overleed in Genua Gian Turci. Gian was 15 jaar lang de grote trekker van het rokersverzet tegen de alsmaar verder oprukkende anti-rokenbeweging. Als CEO van Forces International, directeur van Forces ItaliŽ en mede-directeur van TICAP werd hij bekend door zijn vlammende betogen tegen de methodes die door de anti-rokenbeweging worden gebruikt en wist hij haarfijn te analyseren waar de zwakke punten waren in de 'bewijsvoering' van deze lobby.

  Zonder Gian was ook Forces Nederland nooit ontstaan en was het georganiseerde rokersverzet nooit zo goed voorbereid geweest bij de invoering van het rookverbod in juli 2008. Gian was diverse malen persoonlijk in Nederland om het rokersverzet hier te lande met zijn inspirerende toespraken te steunen. In het kielzog van Gian's activiteiten heeft ook Forces Nederland in 10 jaar tijd een geweldig archief opgebouwd met tegeninformatie tegen de beweringen van de anti-rokenlobby. Een archief waarvan straks, tijdens de KHO-bodemprocedure tegen het rookverbod, uitgebreid gebruik zal worden gemaakt.


  Geplaatst door Webmaster op Thursday 12 March 2009 @ 20:01:15 GMT+1 (3274 maal gelezen)

  Willekeurige koppen

  Achtergrondinfo
  [ Achtergrondinfo ]


  Peilingen
  Nu het rookverbod een feit is,

  ga ik niet meer naar de kroeg
  ga ik wel op het terras roken
  paf ik gewoon door in mijn stamcafť
  ben ik gestopt met roken
  ben ik maar geŽmigreerd
  drink ik in BelgiŽ/Duitsland  Uitslagen
  Peilingen

  Stemmen: 677
  Opmerkingen: 4

  Login
  Loginnaam

  Wachtwoord

  Nog geen lid? U kunt een account aanvragen. Als geregistreerde gebruiker krijgt u voordelen zoals de Thema-manager, opmerkingsconfiguratie en kunt u opmerkingen plaatsen onder uw eigen naam.

  Oude Artikelen
  Wednesday 21 January
  Wednesday 08 October
  Friday 19 September
  Saturday 30 August
  Wednesday 06 August
  Sunday 03 August
  Wednesday 30 April
  Monday 14 April
  Tuesday 08 April
  Monday 18 February

  Oudere artikelen

  Facebook

  Vrienden
  SAD Ireland

  Poster
  Download poster

  TICAP
  TICAP lid

  NUjij
  Er is een probleem met de koppen van deze site

  Contact Uw banner op onze site? Forces banner op uw site?

  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Pagina Rendering: 0.09 Seconden