Lidmaatschap Forums Contact Nieuwsselectie:
Hoofdmenu

Wie is Online?
Er zijn op dit moment, 9 gast(en) en 0 lid(leden) die online zijn.

U bent een gast. U kunt gratis een account aanvragen door hier te klikken

Aanbevolen links
 • Big Pharma’s Gaming of Medical Studies: Twisted Statistics and How to Spot Them
 • Audrey Silk bij Metropolis (VPRO)
 • Rokersvriendelijke horeca
 • Sigarenliefhebber
 • Rampant Antismoking Signifies Grave Danger: Materialism Out of Control
 • Anti-Smoking Stats-Scam
 • Joe Jackson: Smoke, Lies and the Nanny State
 • Schadelijkheid meeroken onbewezen
 • De feiten rond meeroken (Dave Hitt)
 • Internationale sigarettenprijzen
 • Bureau Voorlichting Tabak
 • Europese Consumenten-organisatie Tabak
 • Junkscience, All the Junk that''s fit to Debunk (alle onzin van onzin ontdaan)
 • Meervrijheid.nl
 • Uitgerookt (Intermediair)
 • Nazi posters tegen roken
 • De vrijspreker
 • Roken en de Wet
 • Rokers actie posters!
 • The United Pro Choice Smokers Rights Newsletter
 • TobaccoAnalysis Blog (Michael Siegel)
 • Dissecting Antismokers` Brains
 • Welke restaurants moet je beslist niet naar toe?
 • Wie wordt betaald door de farmaceuten?
 • Meer linksNieuws archief

 • De waarschuwingen

  Diversen

  Meldpunt Rokersdiscriminatie:
  020-4167632


  Slachtoffers rookverbod New York
  The Evidence archive What you think you know about tobacco may surprise you

  Zyban Dossier

  Server Hosted By
  Logo transparent

  Zoeken
  Google


  Statistieken NL
  • Nederlandse productie van sigaretten (2004): 115,2 miljard stuks
  • Werkgelegenheid tabaksindustrie: 25.000 personen
  • Waarde binnenlandse tabaksverkoop: 3,87 miljard euro
  • Waarde Nederlandse tabaksexport: 2,87 miljard euro
  • Belastinginkomen (2008): 2,4 miljard euro
  • Aandeel in totale belastinginkomsten rijk: 2 procent

  Donaties
  Acceptatie-indicatie

  of via een
  bankoverboeking

  Boeken


  Farmaceuten: Corrupte arts voor het gerecht
  Italië

  De Bolognese medicus Roberto Corinaldesi, die voor het gerecht staat wegens corruptie, heeft toegegeven dat de Volksgezondheidssector en de farmaceutische industrie twee handen op één buik zijn. Feitelijk lopen de belangen zó gelijk dat de volksgezondheidssector niet meer zou kunnen bestaan zonder de (financiële injecties van) de farmaceuten.

  Onderzoekers zijn zo op zoek naar financiering dat ze op de knieën liggen voor de farmaceuten en kritiekloos het onderzoek doen dat van hun gevraagd wordt. Of meer: de dingen willen bewijzen die de farmaceuten graag bewezen willen hebben. En daarom worden ook steeds nieuwe 'problemen' in de volksgezondheid ontdekt: er moeten nieuwe markten gecreëerd worden voor deze industrie.


  Geplaatst door webmaster op Tuesday 31 July 2007 @ 18:13:32 GMT+1 (2691 maal gelezen)

  Farmaceuten: 'Alle experts in greep farmaceuten'
  Nederland

  Al heel lang tonen we hier op deze site aan hoe de anti-roken hetze gesponsord en gedreven wordt door de makers van (niet-werkende) nicotineontwenningsmiddelen.

  De verwevenheid van de farmaceutische industrie met de medische experts is inderdaad gigantisch, schrijft Trouw in een artikel. Er is eigenlijk geen medicus te vinden die niet contacten heeft met de farmaceuten waardoor de objectiviteit van o.a. behandelrichtlijnen voor diverse ziektes in gevaar komt.

  Het artikel in Trouw is een verslag van de bevindingen van een voorstudie door de Inspectie van de Gezondheidszorg die werd uitgevoerd naar aanleiding van de publicatie van het boek ’Slikken – hoe ziek is de farmaceutische industrie’ van Trouw-journalist Joop Bouma.


  Geplaatst door webmaster op Wednesday 06 June 2007 @ 15:49:52 GMT+1 (571 maal gelezen)

  Farmaceuten: Internationale anti-tabaksconferentie gesponsord door... Big Pharma
  Wereld

  In juli komen anti-rokers vanuit de hele wereld in Washington bij elkaar om te praten over nóg betere methodes om rokers wereldwijd onder druk te zetten. Op de agenda staan onder andere lezingen over epidemiologische onderzoeken rond roken, het functioneren van de FCTC, de effecten van het gebruik van nicotinevervangingsmiddelen en andere lekkernijen voor deze groep bemoeials.

  Wat echter niet luid wordt geroepen is het feit dat de conferentie gesponsord wordt door twee giganten op het gebied van de productie van nicotinepleisters en -kauwgum: Pfizer en GlaxoSmithKline.

  Kortom, wat er uitziet als een serieus wetenschappelijk congres blijkt in de praktijk niets anders te zijn dan één grote marketingbijeenkomst voor Big Pharma!


  Geplaatst door Webmaster op Friday 14 April 2006 @ 00:46:28 GMT+1 (1966 maal gelezen)

  Farmaceuten: Waarschuwing!
  Wetenschap

  Een Zweeds marketingbureau beweegt stad en land (op internet) om rokers te bewegen om mee te doen aan een telefonisch interview van een uur waarvoor ze €20 euro ontvangen.

  DOE HET NIET!

  De enquête, gefinancierd door een Zweedse farmaceut, is er geheel op gericht om informatie te krijgen hoe men de over het algemeen niet werkende Nicotineontwenningsmiddelen (NRT) beter op de markt kan pushen.

  Rimshot, van de rokersrevolutie weblog, deed aan de enquête mee en beschrijft op zijn site uitgebreid de aard van de enquête.

  "De vragen hadden volgens mij tot doel, naast het vergaren van informatie, mij als roker een schuldgevoel te laten krijgen. Steeds maar weer vragen over stoppen met roken. Tot drie keer toe vragen waarom ik nog niet gestopt ben. Of ik het niet zou willen. Of ik me niet verantwoordelijk voel naar mijn omgeving toe, in verband met passief roken."


  Geplaatst door webmaster op Wednesday 18 January 2006 @ 00:05:06 GMT+1 (576 maal gelezen)

  Farmaceuten: Verkoop nicotinevervangers daalt
  België

  De verkoop van rookstopmiddelen is in Belgie voor het eerst sinds jaren gedaald. Dat blijkt uit cijfers van IMS Health, een bedrijf dat verkoopgegevens van medicijnen verzamelt. Tussen september 2004 en september 2005 gingen er nog slechts 683.000 verpakkingen van antirookpillen, kauwgom en pleisters over de toonbank.

  In dezelfde periode vorig jaar waren er dat nog 721.000, een daling met 5,5 procent. Vooral de pleisters (-4,5 procent) en de pillen (-22 procent) kennen een terugval. Het bericht staat vandaag in Het Belang van Limburg.

  Een klokkenluider binnen de Belgische ambtenarij speelde ons een brief toe die boekdelen spreekt.


  Geplaatst door Webmaster op Friday 09 December 2005 @ 00:11:55 GMT+1 (758 maal gelezen)

  Farmaceuten: BP profiteert sterk van rookverboden
  Italië

  Langzaamaan wordt het duidelijk wie het meest profiteert van de rookverboden die in diverse landen worden afgekondigd. Big Pharma (BP) springt als een bok op de haverkist en kan niet wachten om de afgekondigde rookverboden direct met intensieve campagnes op te volgen. En met succes!

  In Italië begon GlaxoSmithKline meteen een campagne van € 5 miljoen om de Italianen de tabak te laten afzweren en hun nicotineproducten te kopen. Typisch, aangezien de Italiaanse minister van Volksgezondheid, die het rookverbod bedacht, juist beschuldigd was van te nauwe banden met de farmaceuten!

  In Ierland, waar al eerder een rookverbod van kracht was geworden nam de omzet in nicotine voor alleen al GSK scherp toe met 36%. BP oogst nu eindelijk wat ze heeft gezaaid......


  Geplaatst door webmaster op Friday 26 August 2005 @ 22:20:49 GMT+1 (2505 maal gelezen)

  Farmaceuten: Proeven nicotinevaccin vallen tegen
  Wetenschap

  De aandelen van het Zwitserse farmaceutische concern Cytos vielen dik 3% toen afgelopen maandag de resultaten werden bekendgemaakt van de eerste zelftests met een door hun ontwikkeld nicotinevaccin. De resultaten van de tests vielen beleggers blijkbaar sterk tegen.

  Ook in Nederland en andere landen is men met soortgelijke vaccin's, die de toegang van nicotine tot de hersenen zouden blokkeren, bezig. De vraag is echter nog steeds of roken wel iets met nicotineverslaving te maken heeft. Als dat niet zo is, zoals sommige wetenschappers hebben aangetoond, dan is ook dit weer de zoveelste poging in een verkeerde richting die weinig of niets zal toevoegen aan de mogelijkheden van de farmaceutische industrie om de rokers van het roken af te brengen.


  Geplaatst door Webmaster op Wednesday 18 May 2005 @ 21:30:43 GMT+1 (613 maal gelezen)

  Farmaceuten: Codex Alimentaris geeft Big Pharma nog meer macht
  Wereld

  De arm van Big Pharma (farmaceutische industrie) is lang, heel lang. Ze financierden de anti-rokenbeweging vanaf het begin van de negentiger jaren. Ze hebben nu geld opzij gezet om met een half tot één miljard dollar vet en alcohol te 'bestrijden'. Ze hebben grote invloed in wereldorganisaties als de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en bij de Amerikaanse overheid waar ze een van de grootste sponsors zijn van presidentskandidaten en politieke partijen.

  Maar het wordt nog erger nu ze, via de EU, de zogenaamde Codex Alimentaris aangenomen hebben gekregen. In de praktijk betekent deze door de Wereldhandelsorganisatie (WTO) wereldwijd opgelegde regeling dat allerhande vitaminepreparaten, homeopathische middelen, kruiden, mineralen en aanverwante middelen alleen nog maar via de erkende farmaceuten geproduceeerd en verkocht mogen worden. Alle concurrentie buiten dit selecte groepje wordt zo, vanaf 1 juni, akuut buiten spel gezet. De prijs van bijvoorbeeld zinktabletten stijgt hierdoor van zo'n €4 tot €52 en van Echinacea van €14 naar €153.... Kassa!


  Geplaatst door Webmaster op Thursday 05 May 2005 @ 21:02:06 GMT+1 (852 maal gelezen)

  Willekeurige koppen

  Nieuwe update
  [ Nieuwe update ]


  Peilingen
  Nu het rookverbod een feit is,

  ga ik niet meer naar de kroeg
  ga ik wel op het terras roken
  paf ik gewoon door in mijn stamcafé
  ben ik gestopt met roken
  ben ik maar geëmigreerd
  drink ik in België/Duitsland  Uitslagen
  Peilingen

  Stemmen: 677
  Opmerkingen: 4

  Login
  Loginnaam

  Wachtwoord

  Nog geen lid? U kunt een account aanvragen. Als geregistreerde gebruiker krijgt u voordelen zoals de Thema-manager, opmerkingsconfiguratie en kunt u opmerkingen plaatsen onder uw eigen naam.

  Oude Artikelen
  Friday 18 February
  Tuesday 01 February
  Wednesday 19 January
  Saturday 13 November
  Saturday 30 October
  Thursday 26 August
  Friday 20 August
  Wednesday 04 August
  Thursday 15 July

  Oudere artikelen

  Facebook

  Vrienden
  Actiefront!

  Poster
  Download poster

  TICAP
  TICAP lid

  NUjij
  Er is een probleem met de koppen van deze site

  Contact Uw banner op onze site? Forces banner op uw site?

  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Pagina Rendering: 0.03 Seconden