Lidmaatschap Forums Contact Nieuwsselectie:
Hoofdmenu

Wie is Online?
Er zijn op dit moment, 7 gast(en) en 0 lid(leden) die online zijn.

U bent een gast. U kunt gratis een account aanvragen door hier te klikken

Aanbevolen links
 • Big Pharmaís Gaming of Medical Studies: Twisted Statistics and How to Spot Them
 • Audrey Silk bij Metropolis (VPRO)
 • Rokersvriendelijke horeca
 • Sigarenliefhebber
 • Rampant Antismoking Signifies Grave Danger: Materialism Out of Control
 • Anti-Smoking Stats-Scam
 • Joe Jackson: Smoke, Lies and the Nanny State
 • Schadelijkheid meeroken onbewezen
 • De feiten rond meeroken (Dave Hitt)
 • Internationale sigarettenprijzen
 • Bureau Voorlichting Tabak
 • Europese Consumenten-organisatie Tabak
 • Junkscience, All the Junk that''s fit to Debunk (alle onzin van onzin ontdaan)
 • Meervrijheid.nl
 • Uitgerookt (Intermediair)
 • Nazi posters tegen roken
 • De vrijspreker
 • Roken en de Wet
 • Rokers actie posters!
 • The United Pro Choice Smokers Rights Newsletter
 • TobaccoAnalysis Blog (Michael Siegel)
 • Dissecting Antismokers` Brains
 • Welke restaurants moet je beslist niet naar toe?
 • Wie wordt betaald door de farmaceuten?
 • Meer linksNieuws archief

 • De waarschuwingen

  Diversen

  Meldpunt Rokersdiscriminatie:
  020-4167632


  Slachtoffers rookverbod New York
  The Evidence archive What you think you know about tobacco may surprise you

  Zyban Dossier

  Server Hosted By
  Logo transparent

  Zoeken
  Google


  Statistieken NL
  • Nederlandse productie van sigaretten (2004): 115,2 miljard stuks
  • Werkgelegenheid tabaksindustrie: 25.000 personen
  • Waarde binnenlandse tabaksverkoop: 3,87 miljard euro
  • Waarde Nederlandse tabaksexport: 2,87 miljard euro
  • Belastinginkomen (2008): 2,4 miljard euro
  • Aandeel in totale belastinginkomsten rijk: 2 procent

  Donaties
  Acceptatie-indicatie

  of via een
  bankoverboeking

  Boeken


  Gezondheidsindustrie: Anti-rokenlobby al jarenlang op verkeerde pad

  De anti-rokenlobby heeft nieuwe moed geput uit een deelname van de PvdA aan het nieuwe kabinet. De acties volgen elkaar op. En steeds weer pleiten ze voor eenzelfde soort maatregelen: ingrepen die de roker onder druk zetten om (met behulp van farmaceutische afkickmiddelen) met hun, in hun ogen, verfoeilijke gewoonte te stoppen.

  Wat ze vooral niet bepleiten zijn maatregelen die rokers een uitweg bieden om de kwalijke gevolgen van hun rookgedrag te beperken en die veel minder sociale, economische en emotionele schade veroorzaken dan maatregelen als rookverboden en belastingverhogingen. In het Engels heet dit Ďharm reductioní. Daarbij kan men denken aan het promoten van e-sigaretten en snus en van de ontwikkeling van veiliger sigaretten. Van e-sigaretten en snus is bekend dat ze rokers een veiliger uitweg bieden en vaak zelfs een betere hulp zijn bij het stoppen dan het gebruik van de klassieke nicotinepleisters, -kauwgum of, nog erger en soms zelfs gevaarlijker, anti-depressiva als Zyban en Chantix/Champix.


  Geplaatst door admin op Thursday 06 December 2012 @ 20:05:38 GMT+1 (3049 maal gelezen)

  Rokersverzet: Kruisvaart tegen rookverbod in BelgiŽ

  Morgen is het zover: de succesvolle Kruisvaart tegen het Rookverbod die in 2007 en 2008 in Nederland zo'n honderdduizend hantekeningen tegen het rookverbod opleverde en een belangrijke aandrijver was van het felle verzet tegen het rookverbod in de laatste jaren, vindt morgen zijn herhaling in BelgiŽ.

  Ook deze keer weer gaat hetzelfde actieschip dat toen gebruikt werd de wateren bevaren om in verschillende steden, nu nog alleen in Vlaanderen, cafťs te bewegen in verzet te komen.

  De Kruisvaart wordt georganiseerd in nauwe samenwerking tussen Horecaclaim BelgiŽ en de Federatie van Cafťs in BelgiŽ (FedCaf).

  Maandag 2 juli om 14.00 uur wordt in de haven van Antwerpen de actievlag gehesen waarbij een trompetter de tonen van Deep Purple's Smoke on the Water ten gehore zal brengen.


  Geplaatst door admin op Monday 02 July 2012 @ 01:52:27 GMT+1 (2901 maal gelezen)

  Rokersverzet: Nieuwe website opent frontale aanval op Anti-tabaksindustrie

  Op een niet eerder vertoonde wijze hebben 25 experts op het gebied van de anti-tabaksindustrie en vrije bloggers de handen ineen geslagen om een nieuwe website te creŽren met daarin een compleet overzicht van tegenbewijs tegen de beweringen van de anti-tabakslobby.

  De website is een reactie op een recent door de Universiteit van Bath (GB) opgezette website, tobaccotactics.org, die de aanval opende op de oppositie tegen de hedendaagse anti-tabakslobby. Met deze Wiki-gebaseerde website slaat de oppositie hard terug.


  Geplaatst door admin op Thursday 28 June 2012 @ 00:33:51 GMT+1 (3385 maal gelezen)

  Rokersverzet: Roker op ludieke wijze in het zonnetje gezet

  Vijf studenten van de Academie voor Popcultuur hebben vandaag op verschillende stations in Nederland de rookpalen opgefleurd om de roker een dagje te verwennen.

  Op onder andere Utrecht Centraal en Station Leeuwarden werden de rookpalen omgetoverd tot gezellig terrasje waar de roker in alle rust kon genieten van een peuk en een kop koffie.

  ĎSinds de invoering van het rookverbod mag er op steeds minder plekken worden gerookt, dus laten we de plekken waar het wel mag gezellig makení, aldus de studenten.


  Geplaatst door admin op Thursday 21 June 2012 @ 01:51:38 GMT+1 (1505 maal gelezen)

  Gezondheidsindustrie: 'Opnames voor hartaanvallen minder door rookverbod'

  Ook Nederland moet zonodig meedoen aan de hype dat rookverboden het aantal opnames voor hartaanvallen sterk naar beneden brengen.

  Morgen, op de dag die door de internationale anti-rokenlobby is uitgeroepen tot Wereld Niet-Rokers Dag, publiceert de Nederlandse Stanton Glantz, Prof. van Schayck van de Universiteit Maastricht, een eigen onderzoek naar de gevolgen van de invoering van rookverboden bij het aantal opnames voor hartaanvallen.

  Hoewel in een grootschalig onderzoek in de VS door de RAND Corporation enige tijd geleden al is aangetoond dat rookverboden geen enkel noemenswaardig effect hebben op het aantal opnames voor hartaanvallen in ziekenhuizen probeert de anti-rokenlobby in dit onderzoek net te doen alsof haar neus bloedt en op kleine schaal aan te tonen dat er tůch een effect is.


  Geplaatst door admin op Thursday 31 May 2012 @ 02:13:05 GMT+1 (1767 maal gelezen)

  Rokersverzet: Horecaclaim Europe een feit

  Vandaag wordt er in zeven talen een persbericht over Europa uitgestrooid waarin de oprichting van Horecaclaim Europe wordt aangekondigd en de plannen van de organisatie worden uitgelegd.

  Het unieke van deze organisatie is dat voor het eerst, via een privaat investeringsfonds, voldoende gelden beschikbaar komen om de anti-tabakslobby effectief te bestrijden. Het investeringsfond wordt momenteel nog gevuld via donaties van een 20-tal vermogende burgers, maar de verwachting is dat dit aantal zich nog aanzienlijk zal uitbreiden.

  Doelstelling van de organisatie is primair om de schade die door rookverboden is en nog steeds wordt veroorzaakt te claimen bij degenen die voor die schade verantwoordelijk zijn: overheden en NGO's die altijd voor rookverboden gepleit hebben.


  Geplaatst door admin op Thursday 29 March 2012 @ 17:58:26 GMT+1 (1807 maal gelezen)

  Gezondheidsindustrie: ''Rookverboden leveren minder vroeggeboortes en minder te lichte baby's op''

  De Schotse onderzoekster Jill Pell publiceerde gisteren voor de derde keer een onderzoek over de effecten van rookverboden dat zeer discussiabel is.

  Allereerst kwam ze in 2007 met een onderzoek aanzetten dat zou hebben bewezen dat rookverboden minder opnames voor hartaanvallen opleveren. Dit onderzoek werd destijds door de wetenschappelijke blogger Chris Snowdon deskundig ontleed en te licht bevonden (en ook na drie jaar kon er geen enkel effect worden ontdekt).

  In 2010 publiceerde deze wetenschapster een onderzoek dat zou aantonen dat na rookverboden het aantal kinderen met astma met 18% was afgenomen (ja, ja, jonge kinderen komen volop in rokerige kroegen, dus dat is logisch). Dit onderzoek bleek van dezelfde 'kwaliteit' te zijn als het eerste, want ook deze keer kon Chris Snowdon weer overtuigend aantonen dat er iets erg mis was met dit onderzoek.

  En ook dit derde onderzoek blijkt weer ernstige tekortkomingen te hebben en niet meer te zijn dan de aloude bekende anti-rokenpropaganda. Dit keer beweert de onderzoekster een verband te hebben gevonden tussen de invoering van een rookverbod en het aantal te vroeg geboren en/of te lichte baby's.


  Geplaatst door admin op Wednesday 07 March 2012 @ 17:50:12 GMT+1 (1694 maal gelezen)

  Gezondheidsindustrie: Krokodillentranen

  Het is een hard gelag voor anti-roken in Nederland op het moment. Edith Schippers, de huidige VVD-minister voor Volksgezondheid, zouden ze wel de nek om kunnen draaien!

  Ze slaan inmiddels via allerhande internationale media hard om zich heen. In december 2011 publiceerden ze een artikel in The Lancet waarin ze beweerden dat de Nederlandse overheid de rokers in de steek liet (door ze niet tot paria te degraderen zoals de anti-tabakslobby wil?! Op deze website reageerden we al eerder op dit aanmatigende stuk.)

  Afgelopen week kwam er weer een nieuw rapport uit van de Nederlandse anti-rokenlobby, gesteund door de internationale goeroe's op dit gebied. Dat gebeurde via de ITC website, een organisatie die zich druk maakt over het FCTC verdrag (een internationaal, helaas ook door Nederland in 2005 geratificeerd verdrag), dat anti-tabaksmaatregelen ADVISEERT aan de deelnemende staten. Inderdaad, adviseert, meer niet. Er zijn geen verplichtende onderdelen in dat verdrag. Toch wordt er in dit 'schaduwrapport' (maar ook in de rechtszaak die CAN tegen de huidige regering wil voeren) van uit gegaan dat Nederland verplichtingen is aangegaan door dit verdrag te onderschrijven.


  Geplaatst door admin op Monday 05 March 2012 @ 05:16:21 GMT+1 (1726 maal gelezen)

  Willekeurige koppen

  Wetenschap
  [ Wetenschap ]


  Peilingen
  Nu het rookverbod een feit is,

  ga ik niet meer naar de kroeg
  ga ik wel op het terras roken
  paf ik gewoon door in mijn stamcafť
  ben ik gestopt met roken
  ben ik maar geŽmigreerd
  drink ik in BelgiŽ/Duitsland  Uitslagen
  Peilingen

  Stemmen: 677
  Opmerkingen: 4

  Login
  Loginnaam

  Wachtwoord

  Nog geen lid? U kunt een account aanvragen. Als geregistreerde gebruiker krijgt u voordelen zoals de Thema-manager, opmerkingsconfiguratie en kunt u opmerkingen plaatsen onder uw eigen naam.

  Oude Artikelen
  Thursday 22 December
  Saturday 10 December
  Wednesday 26 October
  Tuesday 30 August
  Sunday 07 August
  Tuesday 28 June
  Sunday 12 June
  Sunday 26 December
  Friday 17 December

  Oudere artikelen

  Facebook

  Vrienden
  Vrijspreker.nl

  Poster
  Download poster

  TICAP
  TICAP lid

  NUjij
  Er is een probleem met de koppen van deze site

  Contact Uw banner op onze site? Forces banner op uw site?

  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Pagina Rendering: 0.04 Seconden