Lidmaatschap Forums Contact Nieuwsselectie:
Hoofdmenu

Wie is Online?
Er zijn op dit moment, 17 gast(en) en 0 lid(leden) die online zijn.

U bent een gast. U kunt gratis een account aanvragen door hier te klikken

Aanbevolen links
 • Big Pharmaís Gaming of Medical Studies: Twisted Statistics and How to Spot Them
 • Audrey Silk bij Metropolis (VPRO)
 • Rokersvriendelijke horeca
 • Sigarenliefhebber
 • Rampant Antismoking Signifies Grave Danger: Materialism Out of Control
 • Anti-Smoking Stats-Scam
 • Joe Jackson: Smoke, Lies and the Nanny State
 • Schadelijkheid meeroken onbewezen
 • De feiten rond meeroken (Dave Hitt)
 • Internationale sigarettenprijzen
 • Bureau Voorlichting Tabak
 • Europese Consumenten-organisatie Tabak
 • Junkscience, All the Junk that''s fit to Debunk (alle onzin van onzin ontdaan)
 • Meervrijheid.nl
 • Uitgerookt (Intermediair)
 • Nazi posters tegen roken
 • De vrijspreker
 • Roken en de Wet
 • Rokers actie posters!
 • The United Pro Choice Smokers Rights Newsletter
 • TobaccoAnalysis Blog (Michael Siegel)
 • Dissecting Antismokers` Brains
 • Welke restaurants moet je beslist niet naar toe?
 • Wie wordt betaald door de farmaceuten?
 • Meer linksNieuws archief

 • De waarschuwingen

  Diversen

  Meldpunt Rokersdiscriminatie:
  020-4167632


  Slachtoffers rookverbod New York
  The Evidence archive What you think you know about tobacco may surprise you

  Zyban Dossier

  Server Hosted By
  Logo transparent

  Zoeken
  Google


  Statistieken NL
  • Nederlandse productie van sigaretten (2004): 115,2 miljard stuks
  • Werkgelegenheid tabaksindustrie: 25.000 personen
  • Waarde binnenlandse tabaksverkoop: 3,87 miljard euro
  • Waarde Nederlandse tabaksexport: 2,87 miljard euro
  • Belastinginkomen (2008): 2,4 miljard euro
  • Aandeel in totale belastinginkomsten rijk: 2 procent

  Donaties
  Acceptatie-indicatie

  of via een
  bankoverboeking

  Boeken


  Forces Nederland: Wetenschap

  Zoek op dit onderwerp:   
  [ Ga naar startpagina | Kies een nieuw onderwerp ]


  Gezondheidsindustrie: Lancering Verklaring van Brussel over Wetenschappelijke Integriteit

  Leidende wetenschappers uit de hele wereld ondersteunen de lancering van de Verklaring van Brussel over Wetenschappelijke Integriteit. In deze verklaring wordt gepleit voor het bewaken van professionele en wetenschappelijke standaarden die financiŽle en politieke belangen en persoonlijke ideologie overstijgen.

  De verklaring somt een aantal principes op die er voor moeten zorgen dat de wetenschappelijke methode weer wordt ingevoerd als het leidende criterium bij de bepaling of een onderzoek het predicaat Ďwetenschappelijkí verdient. Daarbij richt de verklaring zich met name op de epidemiologische en toxicologische onderzoeken rond onderwerpen als alcohol, zwaarlijvigheid en passief roken.


  Geplaatst door Webmaster op Friday 04 December 2009 @ 20:04:35 GMT+1 (2549 maal gelezen)

  Afkicken: Chantix, begin er niet aan!
  Wetenschap

  Chantix (varenicline) is het nieuwste middel dat door de farmaceut Pfizer op de markt wordt gebracht om met roken te stoppen. De pil blijkt echter sterke bijwerkingen te hebben, die zelfs dodelijk kunnen zijn.

  Zware ongelukken en vallen, hartritmestoornissen, ernstige huidreacties, hartaanvallen, flauwvallen, suikerziekte, psychose en zelfmoordneigingen worden allemaal gerapporteerd in een onderzoek dat recent bekend werd.

  Pfizer werkt nauw samen met Stivoro, dus de kans dat het middel door Stivoro gaat worden aanbevolen is groot. Kijk dus uit!


  Geplaatst door Webmaster op Wednesday 03 September 2008 @ 00:32:27 GMT+1 (3095 maal gelezen)

  Roken: 'De adem van rokers is giftig voor kinderen'
  Wetenschap

  Het moet niet gekker gaan worden met de wetenschap: een onderzoek gepubliceerd in het vakblad Indoor Air beweert dat de lucht in huizen waar de bewoners voor hun peuk naar buiten gaan nog steeds gevaarlijk is voor kinderen. Dat moet dan komen door de giftige adem van de rokers, concluderen de onderzoekers.

  Zoals altijd ontkomt dit soort nonsens niet aan de aandacht van Dr. Michael Siegel van de Universiteit van Boston. Op zijn weblog maakt hij gehakt van dit onderzoek: de gemeten 'giftige lucht' kan helemaal verklaard worden door aan te nemen dat veel rokers, als ze gevraagd worden naar of ze buiten roken, gewoon jokken. Dat is totaal niet onwaarschijnlijk, zegt Siegel, omdat roken in huis (in de VS) als 'not done' wordt beschouwd. Daarom zullen veel rokers sociaal wenselijke antwoorden geven.

  Dat de onderzoekers deze mogelijke verklaring wťl noemen maar zonder redenen terzijde leggen geeft aan wat de gretigheid is onder onderzoekers om rokers zo zwart mogelijk te maken, volgens deze ervaren anti-rokenexpert. En de anti-rokenorganisatie ASH is net zo gretig: rokers moeten hun mond vaker spoelen, ze zouden moeten worden ontslagen en het moet hun verboden worden om kinderen te adopteren...


  Geplaatst door Webmaster op Wednesday 25 June 2008 @ 00:14:07 GMT+1 (2146 maal gelezen)

  Ziekten: 'Filter lucht in woonhuizen'
  Wetenschap

  Het plaatsen van een binnenluchtfilter in woonhuizen blijkt volgens een nieuw Deens onderzoek grote positieve gevolgen voor de gezondheid te hebben: het 48 uur plaatsen van een luchtzuiveraar in een huis zou al eenzelfde effect of de bloedsomloop hebben als een roker die met roken stopt.

  Het onderzoek werd uitgevoerd in de huizen van niet-rokers die in leeftijd varieerden tussen 60 en 75 jaar. De vervuiling die wordt weggehaald blijkt verassenderwijs niet van buiten te komen maar van binnen het huis. In de afgelopen decennia is zoveel aandacht besteed aan het isoleren van huizen dat geen vervuilende stof nog naar buiten kan, volgens de onderzoekers.

  Ventilatie is dus toch zo slecht niet, hoewel minister Klink en zijn ambtenaren bezweren dat ventilatie de horeca niet van rook kan zuiveren? Plaatsing er van zou dus zelfs meer vervuiling weghalen dan alleen de rook en een veel betere oplossing zijn dan rokers naar buiten verbannen!


  Geplaatst door Webmaster op Monday 25 February 2008 @ 20:51:18 GMT+1 (2039 maal gelezen)

  Horeca: 'Rookverbod in de horeca heeft meer baten dan kosten'
  Wetenschap

  Het Centraal Planbureau (CPB) liet vandaag via een perspublicatie weten dat uit een onderzoek door (nota bene) een stagiaire zou zijn gebleken dat rookverboden meer baten dan kosten opleveren.

  Na bestudering van het onderzoeksrapport kunnen we alleen maar concluderen dat dit onderzoek, net als zoveel soortgelijke onderzoeken, zich weer baseert op de al bekende junk-science die we hier al vaker aan de kaak hebben gesteld.

  Wij schreven direct een e-mail aan de onderzoekers waarin we hun op de wankele basis van het onderzoek wezen (met documentatie).


  Geplaatst door Webmaster op Tuesday 19 February 2008 @ 18:47:21 GMT+1 (2137 maal gelezen)

  Roken: 'Roken in eerste 4 maanden van zwangerschap niet gevaarlijk voor baby'
  Wetenschap

  Roken tijdens de zwangerschap is lang niet zo gevaarlijk voor de baby als gedacht, blijkt uit een Brits onderzoek dat gisteren werd gepubliceerd. Tijdens de eerste vier maanden van de zwangerschap heeft het in het geheel geen invloed op het geboortegewicht en zelfs als er in de maanden erna nog doorgerookt wordt, heeft dat 'verrassend weinig effect' op het gewicht van de baby. Uit het onderzoek blijkt ook dat andere lifestyle-factoren veel belangrijker zijn dan roken.

  Ook blijkt uit andere onderzoeken dat stoppen met roken tijdens de zwangerschap, en zeker wanneer daarbij nicotinemiddelen worden gebruikt, niet zo verstandig is.


  Geplaatst door Webmaster op Friday 15 February 2008 @ 18:10:02 GMT+1 (2373 maal gelezen)

  Media: Media slaan langzaam om
  Wetenschap

  Het werd onderhand tijd: de propaganda uit de anti-rokenlobby wordt in de pers steeds kritischer bekeken. Alleen al in de laatste week verschenen er een vijftal artikelen die kritisch ingaan op de (on)wetenschappelijke uitspraken die door die groepen worden gedaan over de acute effecten van meeroken voor niet-rokers.

  Aanjager van die persberichten is de weblog van Dr. Michael Siegel, waarin al enige tijd analyses worden gedaan op de 'onderzoeken' van de anti-rokenlobby. De onderbouwde kritiek van Dr. Siegel richt zich vooral tegen de beweringen (met bijbehorende 'junk-science') over de directe effecten van rookverboden op het aantal opnames voor hartaanvallen in ziekenhuizen. Beweringen, die in Nederland onder andere ook door de Hartstichting in de media worden verbreid.

  Bij niet minder dan de BBC (altijd een trouw volger van de berichten van de anti-rooklobby) verscheen vandaag een kritisch artikel over de bewering dat in Schotland sinds de invoering van het rookverbod het aantal hartaanvallen met 17% was gedaald. Het artikel laat aan de hand van pas verschenen objectieve cijfers van de Engelse gezondheids-autoriteiten zien dat deze bewering niet terecht is omdat er al jaren, ook buiten Schotland, een trend is van een verlaging van 4-7% per jaar. De 17% is niet uit deze cijfers te herleiden en lijkt dus 'gefabriceerd'. 

  Michael Siegel heeft nu de anti-rokenorganisaties opgeroepen de beweringen te bewijzen of publiekelijk te herroepen en spijt te betuigen.

  En de anti-rokers reageren zoals ze dat altijd doen: ze vallen de boodschapper aan en niet de boodschap. Ondertussen worden schielijk de teksten op webpagina's afgezwakt. Gelukkig is er nog de wayback-machine die internetpagina's archiveert.

  De anti-rokers zijn in ieder geval in de VS in het defensief gedwongen. Nu Nederland nog...


  Geplaatst door Webmaster op Wednesday 14 November 2007 @ 23:31:21 GMT+1 (2704 maal gelezen)

  Gezondheidsindustrie: 'Anti-tabakslobby misbruikt epidemiologie'
  Wetenschap

  De constante valse voorlichting van de anti-tabakslobby over de gevaren van meeroken zijn een bedreiging voor de goede naam van de wetenschap van de epidemiologie.

  Deze keer is dit geen uitspraak van Dr. Michael Siegel, die hier regelmatig wordt aangehaald, maar van Dr. Carl Phillips van de Universiteit van Alberta.

  In het wetenschappelijk tijdschrift Epidemiologic Perspectives & Innovations werd enige tijd geleden een oproep gedaan om artikelen aan te leveren die beschreven welke belangengroepen de epidemiologie bedreigen. De enige twee reacties die werden ingezonden kwamen van Dr. Michael Siegel en Dr.James Enstrom, twee wetenschappers die door de anti-tabaksgemeenschap werden ge-excommuniceerd nadat ze onwelgevallige geluiden lieten horen. Deze keer werden dus niet de overheid of een of andere industrie als grootste bedreiging genoemd maar de anti-tabaklobby.

  En Dr. Phillips, zelf redacteur van dit blad, voegt zich in zijn commentaar bij deze twee wetenschappers en geeft toe dat ook hij door de lobby werd buitengesloten nadat hij onwelkom onderzoek openbaarde.


  Geplaatst door Webmaster op Wednesday 24 October 2007 @ 00:10:20 GMT+1 (2493 maal gelezen)

  Willekeurige koppen

  Verenigde Staten
  [ Verenigde Staten ]


  Peilingen
  Nu het rookverbod een feit is,

  ga ik niet meer naar de kroeg
  ga ik wel op het terras roken
  paf ik gewoon door in mijn stamcafť
  ben ik gestopt met roken
  ben ik maar geŽmigreerd
  drink ik in BelgiŽ/Duitsland  Uitslagen
  Peilingen

  Stemmen: 677
  Opmerkingen: 4

  Login
  Loginnaam

  Wachtwoord

  Nog geen lid? U kunt een account aanvragen. Als geregistreerde gebruiker krijgt u voordelen zoals de Thema-manager, opmerkingsconfiguratie en kunt u opmerkingen plaatsen onder uw eigen naam.

  Oude Artikelen
  Monday 10 September
  Tuesday 21 August
  Friday 20 April
  Saturday 31 March
  Sunday 25 March
  Friday 23 March
  Thursday 22 February
  Sunday 04 February
  Tuesday 30 January
  Sunday 07 January

  Oudere artikelen

  Facebook

  Vrienden
  Actiefront!

  Poster
  Download poster

  TICAP
  TICAP lid

  NUjij
  Er is een probleem met de koppen van deze site

  Contact Uw banner op onze site? Forces banner op uw site?

  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Pagina Rendering: 0.08 Seconden