Lidmaatschap Forums Contact Nieuwsselectie:
Hoofdmenu

Wie is Online?
Er zijn op dit moment, 15 gast(en) en 0 lid(leden) die online zijn.

U bent een gast. U kunt gratis een account aanvragen door hier te klikken

Aanbevolen links
 • Big Pharma’s Gaming of Medical Studies: Twisted Statistics and How to Spot Them
 • Audrey Silk bij Metropolis (VPRO)
 • Rokersvriendelijke horeca
 • Sigarenliefhebber
 • Rampant Antismoking Signifies Grave Danger: Materialism Out of Control
 • Anti-Smoking Stats-Scam
 • Joe Jackson: Smoke, Lies and the Nanny State
 • Schadelijkheid meeroken onbewezen
 • De feiten rond meeroken (Dave Hitt)
 • Internationale sigarettenprijzen
 • Bureau Voorlichting Tabak
 • Europese Consumenten-organisatie Tabak
 • Junkscience, All the Junk that''s fit to Debunk (alle onzin van onzin ontdaan)
 • Meervrijheid.nl
 • Uitgerookt (Intermediair)
 • Nazi posters tegen roken
 • De vrijspreker
 • Roken en de Wet
 • Rokers actie posters!
 • The United Pro Choice Smokers Rights Newsletter
 • TobaccoAnalysis Blog (Michael Siegel)
 • Dissecting Antismokers` Brains
 • Welke restaurants moet je beslist niet naar toe?
 • Wie wordt betaald door de farmaceuten?
 • Meer linksNieuws archief

 • De waarschuwingen

  Diversen

  Meldpunt Rokersdiscriminatie:
  020-4167632


  Slachtoffers rookverbod New York
  The Evidence archive What you think you know about tobacco may surprise you

  Zyban Dossier

  Server Hosted By
  Logo transparent

  Zoeken
  Google


  Statistieken NL
  • Nederlandse productie van sigaretten (2004): 115,2 miljard stuks
  • Werkgelegenheid tabaksindustrie: 25.000 personen
  • Waarde binnenlandse tabaksverkoop: 3,87 miljard euro
  • Waarde Nederlandse tabaksexport: 2,87 miljard euro
  • Belastinginkomen (2008): 2,4 miljard euro
  • Aandeel in totale belastinginkomsten rijk: 2 procent

  Donaties
  Acceptatie-indicatie

  of via een
  bankoverboeking

  Boeken


  Forces Nederland: Frankrijk

  Zoek op dit onderwerp:   
  [ Ga naar startpagina | Kies een nieuw onderwerp ]


  Meeroken: Professor Philippe Even over meeroken

  Op 31 mei, Wereld Niet-rokendag, besteedde de Franse krant Le Parisien (qua nationaal belang vergelijkbaar met de Telegraaf) diverse artikelen aan het onderwerp meeroken. Een van de belangrijkste interviews in de reportages was die met Professor Philippe Even, longarts, die net op die dag met pensioen ging. Het werd een controversieel interview met een expert die in Frankrijk met name bekend werd door zijn strijd tegen roken.

  Maar dat meeroken schadelijk is, gaat er bij hem niet in. Pas nu hij met pensioen is durft hij uit de school te klappen: het wetenschappelijk bewijs ervoor ontbreekt.

  Hoeveel actieve wetenschappers zijn het met hem eens maar durven het niet te uiten, bang om hun baan of onderzoekssubsidies te verliezen en vervolgens uit de medisch-wetenschappelijke gemeenschap te worden verstoten?

  Yuri Koerts, al jaren een groot supporter van Forces en al enige tijd wonende in Parijs, vertaalde voor ons alle artikelen die in de krant over het onderwerp zijn verschenen die dag, ook de artikelen die niet op de Parisien website werden gepubliceerd.


  Geplaatst door webmaster op Monday 07 June 2010 @ 02:37:41 GMT+1 (3626 maal gelezen)

  Horeca: Voorstel tot afzwakking rookverbod
  Frankrijk

  Een grote groep leden van het Franse parlement heeft een voorstel ingediend om het sinds kort in werking zijnde rookverbod in de horeca sterk af te zwakken. Het voorstel houdt in dat caféeigenaren zelf mogen gaan definiëren of ze een rookvrij of een rokerscafé zijn. De plusminus 80 parlementsleden die het voorstel hebben ingediend zijn alle lid van de partij van de huidige Franse premier, Sarkozy, de UMP.

  De weerstand tegen het anti-rokendecreet groeit met de dag: steeds meer café's in Frankrijk steken inmiddels hun middelvinger op tegen de soms in grote overmacht binnenvallende controleambtenaren en staan roken in de bar toe. Bovendien zijn er inmiddels in het land twee mensen in hongerstaking gegaan tegen het rookverbod.

  De media in Frankrijk houden zich uitermate stil over de ontwikkelingen. Onze inlichtingen komen tot ons via eigen contacten met Frankrijk die soms tot in het parlement reiken.


  Geplaatst door Webmaster op Sunday 03 February 2008 @ 21:33:02 GMT+1 (2384 maal gelezen)

  Media: TV debat over Frans rookverbod
  Frankrijk

  Nu per 1 januari het totale rookverbod in Frankrijk is ingegaan laaien de discussies erover weer sterk op. Opvallende deelnemer aan de discussies is een jonge vrouw uit een nieuwe Franse politieke partij, de Alternative Libérale.

  Hun opstelling tegen het rookverbod is bijzonder: zij benadrukken de persoonlijke vrijheid en het feit dat de overheid niet het recht heeft om zich daarin te mengen. Ze kijken met angst uit naar wat er nog meer gaat komen nu overheden, door de globalisering, steeds minder zeggenschap krijgen over het economische welzijn van de bevolking en dus steeds meer gezondheids- en milieuargumenten gaan gebruiken om controle over de burger uit te blijven oefenen.

  Op de site van deze partij is een interessante discussie te bekijken tussen de keiharde anti-rokenkern en tegenstanders van rookverboden, waaronder de jongedame. De nieuwe argumentatie van deze partij haalt de voorstanders van een rookverbod veel argumenten uit handen: de door de anti-rokers gefabriceerde statistieken snijden in deze argumentatie geen hout meer...


  Geplaatst door Webmaster op Wednesday 09 January 2008 @ 23:03:39 GMT+1 (2045 maal gelezen)

  Overheid: Fransen onder anti-rokersjuk
  Frankrijk

  Het is afgelopen week even stil geweest op de site. Dat kwam niet doordat er zo weinig nieuws was, maar doordat de redactie even genoot van een vakantie in Zuid-Frankrijk.

  Overigens was er daar ook geen ontsnappen aan de anti-rook hype. Net deze week kondigde de Franse regering aan dat ze per 1 februari 2007 een algemeen rookverbod zou gaan afkondigen. De Franse TV was er vol mee. De ene reportage na de andere somde de bekende leugens op die we ook uit andere landen kennen: opgeblazen aantallen van rokengerelateerde doden, duizenden 'meerokendoden' en eenzijdige verklaringen van overheid en de bekende lobby-organisaties over heoveel levens ze zo wel niet zouden redden.

  Van enig tegenspel hebben we op de Franse TV niets vernomen. Er werden alleen wat rokers geinterviewd die er redelijk lakoniek onder waren: ze zouden het allemaal wel zien....


  Geplaatst door Webmaster op Sunday 15 October 2006 @ 17:44:42 GMT+1 (1912 maal gelezen)

  Horeca: Nieuwe franse poging invoeren rookverbod
  Frankrijk

  De Franse minister van volksgezondheid, Xavier Bertrand, heeft gisteren aangekondigd een nieuwe poging te willen doen om de Fransen van het roken af te brengen. Daartoe wil hij een algemeen rookverbod invoeren op alle openbare plaatsen. Alleen casino's, discotheken en 'bar-tabacs' (café's met een vergunning om tabak te verkopen) zijn uitgezonderd van de maatregel. De wet, die per decreet zal worden afgekondigd en dus niet in het Franse parlement behandeld, zou moeten ingaan op 1 januari volgend jaar.

  In November vorig jaar werd eenzelfde soort voorstel, ingediend door een lid van het Franse parlement, getorpedeerd. Als democratische middelen niet meer lukken kan men in dit land van liberté, fraternité en égalité de volksvertegenwoordiging blijkbaar gewoon uitschakelen. Pardon moi?!


  Geplaatst door webmaster op Thursday 24 August 2006 @ 22:29:49 GMT+1 (2081 maal gelezen)

  Horeca: Franse dreiging rookverbod verdwenen
  Frankrijk

  Een prettig gevolg van de de massale protesten van de afgelopen tijd is dat de  Franse regering blijkbaar bang is geworden om nog maatregelen in te voeren die tegen de wensen van de bevolking ingaan. Blijkbaar beschouwt de Franse regering ook rokers nog als mensen want ze heeft haar plannen om in de Franse horeca rookverboden in te voeren (voorlopig?) laten varen.

  Rokers kunnen weer opgelucht ademhalen in Frankrijk en we hoeven het land dus nog niet op onze lijst van af te raden vakantiebestemmingen op te nemen.


  Geplaatst door Webmaster op Tuesday 18 April 2006 @ 23:26:18 GMT+1 (2564 maal gelezen)

  Overheid: Franse invoerbeperking tabak tegen EU-regels?
  Frankrijk

  Het lijkt erop dat de Franse invoerbeperking op tabak, die we vorige week meldden, tegen de Europese regelgeving is op het gebied van onbeperkt vervoer van goederen. De Europese Commissie gaat uitzoeken of deze maatregel werkelijk een gezondheidsmaatregel is, zoals de Franse regering beweert, of simpel een ordinaire anti-belastingvlucht maatregel.

  Dat laatste is volgens de EU-regels verboden...


  Geplaatst door webmaster op Monday 07 November 2005 @ 23:18:22 GMT+1 (2000 maal gelezen)

  Overheid: Algemeen rookverbod voorgesteld
  Frankrijk

  De conservatief Yves Bur heeft vandaag in het Franse parlement een rigoureus initiatiefvoorstel ingediend dat roken moet verbieden in alle publieke plaatsen (regeringsgebouwen, postkantoren én horeca) en op de werkplek. De UMP-parlementariër, van huis uit chirurg en tandarts, wil daarmee eenzelfde soort rookverbod in Frankrijk invoeren als het Ierse.

  Hij wil eveneens de Franse tabaksleveranciers extra gaan beboeten voor de gezondheidsschade die ze in Frankrijk veroorzaakt hebben. Dit lijkt veel op de Master Settlement Agreement in de VS.

  De man lijkt sowieso goed de geschiedenis van het Amerikaanse tabaksbeleid te hebben bestudeerd, aangezien zijn methodes van misleiding van het publiek én parlement, onder andere via gefingeerde cijfers, precies de VS-aanpak volgen.

  Laatste nieuws: Het voorstel heeft het niet gehaald!


  Geplaatst door webmaster op Wednesday 02 November 2005 @ 22:03:16 GMT+1 (2316 maal gelezen)

  Willekeurige koppen

  Frankrijk
  [ Frankrijk ]


  Peilingen
  Nu het rookverbod een feit is,

  ga ik niet meer naar de kroeg
  ga ik wel op het terras roken
  paf ik gewoon door in mijn stamcafé
  ben ik gestopt met roken
  ben ik maar geëmigreerd
  drink ik in België/Duitsland  Uitslagen
  Peilingen

  Stemmen: 676
  Opmerkingen: 4

  Login
  Loginnaam

  Wachtwoord

  Nog geen lid? U kunt een account aanvragen. Als geregistreerde gebruiker krijgt u voordelen zoals de Thema-manager, opmerkingsconfiguratie en kunt u opmerkingen plaatsen onder uw eigen naam.

  Oude Artikelen
  Friday 28 October
  Sunday 07 August
  Thursday 10 March
  Wednesday 04 August
  Thursday 27 November
  Monday 17 November
  Tuesday 11 November

  Facebook

  Vrienden
  SAD Ireland

  Poster
  Download poster

  TICAP
  TICAP lid

  NUjij

  Lees meer...

  Contact Uw banner op onze site? Forces banner op uw site?

  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Pagina Rendering: 0.07 Seconden