Lidmaatschap Forums Contact Nieuwsselectie:
Hoofdmenu

Wie is Online?
Er zijn op dit moment, 15 gast(en) en 0 lid(leden) die online zijn.

U bent een gast. U kunt gratis een account aanvragen door hier te klikken

Aanbevolen links
 • Big Pharmaís Gaming of Medical Studies: Twisted Statistics and How to Spot Them
 • Audrey Silk bij Metropolis (VPRO)
 • Rokersvriendelijke horeca
 • Sigarenliefhebber
 • Rampant Antismoking Signifies Grave Danger: Materialism Out of Control
 • Anti-Smoking Stats-Scam
 • Joe Jackson: Smoke, Lies and the Nanny State
 • Schadelijkheid meeroken onbewezen
 • De feiten rond meeroken (Dave Hitt)
 • Internationale sigarettenprijzen
 • Bureau Voorlichting Tabak
 • Europese Consumenten-organisatie Tabak
 • Junkscience, All the Junk that''s fit to Debunk (alle onzin van onzin ontdaan)
 • Meervrijheid.nl
 • Uitgerookt (Intermediair)
 • Nazi posters tegen roken
 • De vrijspreker
 • Roken en de Wet
 • Rokers actie posters!
 • The United Pro Choice Smokers Rights Newsletter
 • TobaccoAnalysis Blog (Michael Siegel)
 • Dissecting Antismokers` Brains
 • Welke restaurants moet je beslist niet naar toe?
 • Wie wordt betaald door de farmaceuten?
 • Meer linksNieuws archief

 • De waarschuwingen

  Diversen

  Meldpunt Rokersdiscriminatie:
  020-4167632


  Slachtoffers rookverbod New York
  The Evidence archive What you think you know about tobacco may surprise you

  Zyban Dossier

  Server Hosted By
  Logo transparent

  Zoeken
  Google


  Statistieken NL
  • Nederlandse productie van sigaretten (2004): 115,2 miljard stuks
  • Werkgelegenheid tabaksindustrie: 25.000 personen
  • Waarde binnenlandse tabaksverkoop: 3,87 miljard euro
  • Waarde Nederlandse tabaksexport: 2,87 miljard euro
  • Belastinginkomen (2008): 2,4 miljard euro
  • Aandeel in totale belastinginkomsten rijk: 2 procent

  Donaties
  Acceptatie-indicatie

  of via een
  bankoverboeking

  Boeken


  Forces Nederland: Verenigde Staten

  Zoek op dit onderwerp:   
  [ Ga naar startpagina | Kies een nieuw onderwerp ]


  Overheid: FDA: Grafische waarschuwingen ineffectief

  De Europese Commissie overweegt invoering ervan en de Verenigde Staten hebben de wetgeving al bijna klaar: afschuwwekkende afbeeldingen op de verpakking van tabaksproducten moeten de huidige waarschuwingsteksten gaan vervangen.

  Ze zouden beide beter moeten weten, zeker de VS. Het hoogste overheidsorgaan in de VS, de FDA, heeft namelijk nog niet zo lang geleden onderzoek gedaan naar de effectiviteit van dat soort afbeeldingen en kwam tot de conclusie dat ze weinig, helemaal geen of juist het tegengestelde effect hebben dan het ontmoedigen van roken.


  Geplaatst door admin op Tuesday 30 August 2011 @ 00:03:36 GMT+1 (2997 maal gelezen)

  Horeca: Grootschalig onderzoek: geen verband rookverboden en hartaanvallen

  Al een paar jaar lang worden we vergast op het ene onderzoek na het andere dat meent aan te tonen dat onmiddellijk na het invoeren van een rookverbod het aantal opnames voor hartaanvallen in ziekenhuizen abrupt afneemt. Op deze website hebben we al diverse keren laten zien dat deze, relatief kleine, onderzoeken niets anders zijn dan neponderzoek: door die regio's en periodes uit te zoeken waar zo'n verband aangetoond kan worden werd de indruk gewekt dat het om een trend gaat.

  Maar aan dat geloof, dat rookverboden direct een sterke daling veroorzaken in het aantal opnames voor hartaanvallen, werd deze week plotseling een eind gemaakt door het verschijnen van een grootschalig onderzoek over dit verband dat ditmaal niet werd uitgevoerd op ettelijke honderden of duizenden personen, maar over miljoenen gevallen. Het meest betrouwbare onderzoek dat naar dit verband ooit werd gehouden laat zien dat er geen enkel zo'n effect bestaat.

  Pikant detail: dit rapport weerspreekt de conclusies van een RIVM rapport over de kwaliteit van die eerdere onderzoeken. Hoe kan dat nou?!


  Geplaatst door admin op Sunday 26 December 2010 @ 02:19:20 GMT+1 (4283 maal gelezen)

  Discriminatie: Apple weigert Macs van rokers te repareren

  De Amerikaanse computerbouwer Apple heeft besloten geen reparaties meer uit te voeren aan Mac's die door rokers onder garantie worden aangeboden. Volgens Apple zijn die machines, door de er in aanwezige nicotine, een gevaar voor de gezondheid van de reparateurs.

  Scheelt toch weer wat centjes voor reparaties onder garantie? Als je voor je reparatie betaalt wordt die nicotine plots een stuk minder levensgevaarlijk...

  Wij roepen rokers op tot een boycot van Appleproducten.


  Geplaatst door Webmaster op Wednesday 25 November 2009 @ 22:14:41 GMT+1 (2110 maal gelezen)

  Horeca: Rapport uit rookvrij New York
  Verenigde Staten

  Een Engelsman, die al 18 jaar in New York woont, beschrijft hoe de stad door allerhande maatregelen uit het nabije verleden niet meer de stad is waar hij in 1990 voor koos. Met name de invoering van het rookverbod in 2003 was voor hem de druppel die de emmer deed overlopen.

  In dit artikel beschrijft hij hoe New Yorkers het rookverbod overleven om de stad, met bedelaars op elke hoek van de straat, vuil, loeiende sirenes, luchtvervuiling en andere overlast, nog enigszins leefbaar te houden. Net als in Ierland, Engeland en Schotland worden de kroegen pas weer na sluitingstijd gezellig, als de 'rookgestapo' naar bed is.

  Hoe liggen prioriteiten bij bestuurders, vraagt de auteur zich af, als ze zich druk maken om roken terwijl de stad steeds verder onder hun handen wegzakt naar een sociale hel...


  Geplaatst door Webmaster op Monday 31 March 2008 @ 21:23:26 GMT+1 (1786 maal gelezen)

  Onderdrukking: De 'goede voornemens' van anti-roken
  Verenigde Staten

  Uiteraard hebben ook de anti-rokengroepen zo hun voornemens voor het nieuwe jaar geformuleerd. Zoals altijd kan datgene wat we hier in Nederland en Europa te verwachten hebben het beste afgeleid worden uit de uitspraken in de VS, waar de onderdrukking van rokers al heel wat verder is gevorderd dan aan deze kant van de Grote Plas.

  En die voornemens liegen er niet om: kinderen moeten het breekijzer worden om roken te verbannen in de auto, in parken en op straat, en zelfs thuis. Als er kinderen (waar dan ook) aanwezig zijn: niet roken! Ook Stivoro liet eind vorig jaar al in TV-spotjes weten dat je als ouder maar beter buiten kon gaan staan om de kinderen te beschermen tegen het 'gevaarlijke' meeroken.

  Advies, ok (mits op fatsoenlijke wetenschap gebaseerd, wat in deze anti-rokenwereld niet vaak het geval is), maar dicteren wat mensen thuis wel of niet mogen doen is niet de verantwoordelijkheid van de overheid, stelt een senator in CaliforniŽ: "I've got no problem listening to government's advice on raising my kids Ė I welcome it - but I'll be damned if I'm going to take its orders."


  Geplaatst door Webmaster op Friday 11 January 2008 @ 10:20:00 GMT+1 (1771 maal gelezen)

  Gezondheidsindustrie: Nieuwe site gaat anti-rokenleugens bestrijden
  Verenigde Staten

  Michael Siegel kondigde het al op zijn weblog aan vůůr zijn wintervakantie: als hij op 7 januari weer terug zou komen zou hij opwindend nieuws te melden hebben.

  Vandaag werd duidelijk wat dit nieuws inhoudt: hij heeft een nieuwe organisatie opgericht met de naam Center for Public Accountability in Tobacco Control. Onder meer via een nieuwe website maakt hij de wetenschappelijke gefundeerde kritiek, die hij in de afgelopen jaren op zijn weblog tegen de anti-rokenorganisaties publiceerde, beter toegankelijk.

  De site beschrijft onder andere de inaccurate wetenschappelijke beweringen van de anti-rokenorganisaties, hoe zij het publiek misleiden, hoe ze pleiten voor regelrechte discriminatie van rokers en toont de onzin aan van rookverboden voor de buitenlucht.


  Geplaatst door Webmaster op Monday 07 January 2008 @ 22:22:03 GMT+1 (1935 maal gelezen)

  Meeroken: Anti-rokengroepen bekennen misleiding
  Verenigde Staten

  Na een aantal artikelen in de Amerikaanse pers hebben enkele anti-rokengroepen daar bekend dat ze de gevaren van meeroken bewust hebben overdreven. En ze hebben er geen spijt van, nee, ze verdedigen deze opstelling zelfs met de argumentatie dat iedereen toch moet begrijpen dat hun claims over de acute gevolgen van meeroken onzin zijn.

  Een van de belangrijkste anti-rokencoryfeeŽn, Stanton Glantz, verwoordt dat als volgt: "The messages have to be simplified so people can understand them". ASH, de belangrijkste anti-rokenorganisatie: "Dat de directe gevolgen van meeroken snel overgaan is toch vanzelfsprekend".

  Dr. Michael Siegel kan, op zijn weblog, zijn oren niet geloven: "Voor de eerste keer in de geschiedenis geven anti-rokenorganisaties expliciet toe dat ze het publiek bewust misleid hebben en ze betonen niet eens spijt!"


  Geplaatst door Webmaster op Saturday 10 November 2007 @ 17:31:08 GMT+1 (4335 maal gelezen)

  Horeca: Minder opnames voor hartaanvallen in New York dankzij rookverbod?
  Verenigde Staten

  En alweer verscheen er deze week een onderzoek over de fantastische effecten die de invoering van een rookverbod kan hebben op het aantal opnames voor hartaanvallen in ziekenhuizen. De anti's hebben de smaak goed te pakken. Na Helena, Pueblo, Piedmont, Ierland, Schotland, e.a. verscheen er deze week er een nieuw onderzoek dat weer hetzelfde beweert: na een rookverbod daalt het aantal hartaanvallen dramatisch. Dit keer in New York. Daar zou, in de tijd dat het rookverbod in werking was getreden, het aantal opnames in ziekenhuizen voor hartaanvallen met 8% zijn gedaald.

  En Dr. Michael Siegel maakt ook deze keer weer eens gehakt van dit onderzoek en geeft aan waarom dit weer een voorbeeld is van 'junk science' en anti-roken propaganda ondersteunend onderzoek. Hij betwijfelt niet dat het aantal opnames is gedaald. Maar in andere staten zonder rookverbod daalde dat aantal in dezelfde periode zelfs sterker: Nebraska 28,5% en  South Carolina 12,5%. Was dat dan te wijten aan de AFWEZIGHEID van een rookverbod, vraagt Siegel zich af.

  Je kunt pas conclusies trekken op het moment dat je het vergelijkt met andere populaties waar geen rookverbod was, alvorens je zegt dat dergelijke afnames het gevolg zijn van de invoering van het rookverbod. Het ontbreken van een controlegroep in dit onderzoek maakt het, wetenschappelijk gezien, slecht onderzoek, volgens Siegel.

  Let op, morgen staat dit onderzoek in Trouw en in andere media. Maar besef dat het pure propaganda is, zonder enige wetenschappelijke waarde.....


  Geplaatst door Webmaster op Saturday 29 September 2007 @ 11:15:00 GMT+1 (2018 maal gelezen)

  Willekeurige koppen

  Forces Nieuws
  [ Forces Nieuws ]


  Peilingen
  Nu het rookverbod een feit is,

  ga ik niet meer naar de kroeg
  ga ik wel op het terras roken
  paf ik gewoon door in mijn stamcafť
  ben ik gestopt met roken
  ben ik maar geŽmigreerd
  drink ik in BelgiŽ/Duitsland  Uitslagen
  Peilingen

  Stemmen: 677
  Opmerkingen: 4

  Login
  Loginnaam

  Wachtwoord

  Nog geen lid? U kunt een account aanvragen. Als geregistreerde gebruiker krijgt u voordelen zoals de Thema-manager, opmerkingsconfiguratie en kunt u opmerkingen plaatsen onder uw eigen naam.

  Oude Artikelen
  Tuesday 29 May
  Monday 28 May
  Sunday 27 May
  Thursday 26 April
  Tuesday 17 April
  Friday 16 March
  Wednesday 28 February
  Saturday 17 February
  Sunday 11 February
  Monday 18 December

  Oudere artikelen

  Facebook

  Vrienden
  Vrijspreker.nl

  Poster
  Download poster

  TICAP
  TICAP lid

  NUjij
  Er is een probleem met de koppen van deze site

  Contact Uw banner op onze site? Forces banner op uw site?

  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Pagina Rendering: 0.05 Seconden